Sebija Izetbegović zvanično dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

“Dr Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovor o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15.12.2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29.1.2022. godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu”, navodi se u rješenju

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a kojoj je oduzeto zvanje magistra i doktora, a nakon toga i titula redovne profesorice, zvanično je dobila otkaz na Medicinskom fakutetu u Sarajevu, saznaje portal “Avaza”.

Otkaz joj je zvanično uručen, prema rješenju koji je u posjedu “Avaza”, 24. aprila ove godine, a potpisali su ga rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekan Medicinskog fakulteta.

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

“Dr Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovor o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15.12.2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29.1.2022. godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu”, navodi se u rješenju.

Istaknuto je da će joj biti isplaćene sve neisplaćene plate i naknade do dana prestanka radnog odnosa, piše “Avaz”.

Foto: Sebija Izetbegović (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!