Krivokapić: “U ponedjeljak, najkasnije utorak, će sve biti poznato”

Istakao je da je kasa budžeta tolika prazna da je pitanje da li će biti plata i penzija već u novembru. “To je još jedan trik koji je napravio DPS, koji će svim građanima poslati sledeću poruku – ovi koji su došli na vlast su nesposobni, evo ne mogu ni da upravljaju Crnom Gorom”, rekao je Krivokapić

Zdravko Krivokapić (Foto: Printscreen/TV Vijesti)

Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić rekao je za RTS da je ubijeđen da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvijek postoje pritisci, što je prirodno za Crnu Goru. Ističe da će doći do promjene svih odnosa Podgorice i najavljuje dobru saradnju, prevashodno sa susjedima.

“Ipak, 30 godina vladavine, koja je, bez obzira na sve današnje korake demokratskog principa, bila najmanja demokratska. To je bila vlast koja je vodila računa samo o pojedinačnim interesima i dovela Crnu Goru u tešku ekonomsku situaciju”, istakao je Krivokapić.

Ubijeđen je da će doći do mirne predaje vlasti, iako uvijek postoje pritisci, što je, ukazuje, prirodno za Crnu Goru.

“Meni su iznenađujuće izjave koje Crnu Goru vraćaju u neki period koji se nama pripisuje, a to je ta hajdučija ili, bolje rečeno, komitski pokret, pa sada vidite odakle je ta ideja komita ako predsjednik Đukanović kaže da će se i on pridružiti u nekim šumama. Ja ne znam koliko je to sad izvodljivo”, kaže Krivokapić.

“NADAM SE DA ĆE U PONEDJELJAK, NAJKASNIJE UTORAK, SVE BITI POZNATO” 

Povodom konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore koja je zakazana za 23. septembar i mogućnosti za podršku manjinskih partija, Krivokapić kaže da žele u svom budućem djelovanju da imaju sve nacionalne manjine, i one koje su parlamentarne i one koje nisu, jer žele da grade bolju budućnost za sve građane.

“Znam da će biti izabrani predsjednik Skupštine i administrativni odbor i najvjerovatnije predložen mandatar, ali to je sve još u fazi pregovora i dogovora. Nadam se da će u ponedjeljak, najkasnije utorak, sve biti poznato”, rekao je Krivokapić.

Povodom najave da će nova vlada biti ekspertska i navoda da će on biti novi premijer, a Dritan Abazović novi šef diplomatije, ističe da se oni sada dogovaraju i da su trenutni dogovori takvi da ne govore o imenima.

“PITANJE JE DA LI ĆE BITI PLATA I PENZIJA VEĆ U NOVEMBRU”

Krivokapić očekuje široku podršku međunarodne zajednice, jer je imaju istinsku težnju da Crna Gora što prije postane zemlja članica EU.

“Potrebna je međunarodna podrška da bi skenirali stanje koje je katastrofalno u ekonomiji. To moraju da urade međunarodne nezavisne agencije, kako nam neko ne bi prigovarao da smo to prikazali drugačije nego što jeste”, objašnjava Krivokapić.

Istakao je da je kasa budžeta tolika prazna da je pitanje da li će biti plata i penzija već u novembru.

“To je još jedan trik koji je napravio DPS, koji će svim građanima poslati sledeću poruku – ovi koji su došli na vlast su nesposobni, evo ne mogu ni da upravljaju Crnom Gorom”, rekao je Krivokapić gostujući u Dnevniku RTS, prenosi Portal Analitika.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!