Nova statua prve dame: Bronzana Melanija umjesto drvene (VIDEO)

Drvena statua prve dame SAD zapaljena je 4. jula, na dan kada Amerikanci slave Dan nezavisnosti. Nova skulptura postavljena je 2,8 metara visok stub ali je, navode lokalni mediji, lice Melanije grubo urađeno i neprepoznatljivo jer je bronzana skulptura kopija drvene figure

Foto: Printscreen/Nova.rs

Bronzana skulptura Melanije Tramp u prirodnoj veličini otkrivena je usred polja blizu njene rodne kuće u Sevnici. Bronzana statua postavljena je umjesto drvene koja je zapaljena i uništena u julu.

Drvena statua prve dame SAD zapaljena je 4. jula, na dan kada Amerikanci slave Dan nezavisnosti. Nova skulptura postavljena je 2,8 metara visok stub ali je, navode lokalni mediji, lice Melanije grubo urađeno i neprepoznatljivo jer je bronzana skulptura kopija drvene figure.

Uz statuu je postavljena ploča s natpisom: “Ova statua posvećena je vječnom sjećanju na spomenik Melaniji koji je stajao na istom mjestu”.

Drvenu skulpturu u prirodnoj veličini, koju je naručio američki konceptualni umjetnik iz Berlina Bred Dauni, rad je lokalnog umjetnika Aleša Zupevca koji ju je uradio motornom testerom.

Drvena Melanija “zauzela” je pozu sa inauguracije Donalda Trampa 2017. godine, sa podignutom lijevom rukom i “obučena” u plavu haljinu. Zbog toga što je postavljena u prirodi, neki su je nazvali “strašilom za ptice”, prenosi Nova.rs.

Izradu bronzane “karikature” i ovaj put je naručio Dauni, rekavši da želi da postavi “nespomenik, kontrapropagandu” i na taj način kritikuje imigrantsku politiku Donalda Trampa kome je supruga rođena kao Melanija Knavs u Jugoslaviji, zapravo imigrant.

Svi prisutni na otkrivanju druge statue mogli su da uživaj u torti nazvanoj po Melaniji, koju proizvode u pekari u Sevnici.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!