Most: Da li je Amfilohije najmoćniji čovjek u Crnoj Gori? (VIDEO)

Tema najnovijeg Mosta Radija Sloboda Evropa bila je kojim putem će krenuti Crna Gora nakon pobjede opozicije na nedavnim parlamentarnim izborima. Sagovornici su bili predstavnici dve nevladine organizacije iz Crne Gore i Srbije – Zlatko Vujović, predsjednik Centra za monitoring i istraživanje iz Podgorice, i Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava iz Beograda.

Bilo je reči o tome kakav će uticaj na novu vlast imati Srpska pravoslavna crkva i mitropolit Amfilohije Radović koji su dali odlučujući doprinos pobjedi opozicije, da li će Crna Gora zadržati prozapadni kurs kako su obećali predstavnici pobjedničke koalicije i da li je to realno s obzirom da su lideri Demokratskog fronta, najjače opozicione partije, žestoki protivnici NATO pakta, zalažu se povlačenje priznanja Kosova i za bliže veze sa Rusijom.

Takođe, razgovaralo se i tome kakva će biti sudbina Demokratske partije socijalista aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića, da li će se neki od njenih funkcionera prikloniti novoj vlasti, da li će Rusija vršiti pritisak na novo rukovodstvo da opstruiše članstvo Crne Gore u NATO paktu, kao i o tome kakav će biti odnos nove vlasti prema Beogradu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!