Krivokapić u Pljevljima: Čuvaćemo džamije isto kao i crkve i druge vjerske objekte

Krivokapić tvrdi da sve što se ovih dana dešava nije slučajno i da to ne radi opozicija jer joj nije u interesu nijedan jedini incident. “To je samo u interesu odlazećeg režima koji je i do sad vladao na podjelama. Svi slučjevi ovih dana na sjeveru države jesu pojedinačni, ali nisu slučajni. Zašto policija ne pronađe te prestupnike, jer je to njihova obaveza, da obezbjedi mir svakom građaninu Crne Gore. Ovo u Pljevljima se stalno veže na nesrećna dešavanja 90-tih godina, a režim je i tada i sada koristio iste ljude da bi se stvorila pogrešna slika, posebno u međunarodnoj javnosti, rekao je Krivokapić

Zdravko Krivokapić (Foto: Printscreen)

Čuvaćemo džamije isto kao i crkve i druge vjerske objekte, a Crna Gora je zemlja svih nas, poručio je danas nosilac liste “Za budućnost Crne Gore”, Zdravko Krivokapić.

Na presu koji je organizovan u prostorijama hotela Pljevlja pored nosioca liste “Za budućnost Crne Gore” bili su prisutni i sveštenici Saša Janjić i Borivoje Pantić, student Božo Knežević i novinar Milan Knežević.

Krivokapić je na početku svog obraćanja podsjetio je na riječi patrijarha Pavla, koji je rekao “Budimo ljudi”. Citirao je i Marka Miljanova koji je rekao: “Odbranimo druge od sebe”.

“To su poruke koje ovih dana treba stalno ponavljati”, rekao je, prenosi rtcg.me.

Krivokapić tvrdi da sve što se ovih dana dešava nije slučajno i da to ne radi opozicija jer joj nije u interesu nijedan jedini incident.

“To je samo u interesu odlazećeg režima koji je i do sad vladao na podjelama. Svi slučjevi ovih dana na sjeveru države jesu pojedinačni, ali nisu slučajni. Zašto policija ne pronađe te prestupnike, jer je to njihova obaveza, da obezbjedi mir svakom građaninu Crne Gore. Ovo u Pljevljima se stalno veže na nesrećna dešavanja 90-tih godina, a režim je i tada i sada koristio iste ljude da bi se stvorila pogrešna slika, posebno u međunarodnoj javnosti. Ono što je najvažnije u ovom trenutku je poslati jasnu poruku da Uprava policija mora da radi svoj posao i obezbjedi ličnu sigurnost svim građanima i obezbjedi njihovu imovinu”, poručio je Krivokapić.

U obraćanju medijima protojerej Saša Janjić je saopštio da je prije podne objavljeno saopštenje mitropolita Amfilohija u vezi poslednjih događaja, a da je u toku dana obavljen razgovor episkopa SPC sa uvaženim efendijom, gdje je prenijeta jasna poruka mira, ljubavi, podrške i, naravno, poruka osude svih incidenata koji su se dešavali poljednjih dana u Pljevljima.

On je iskoristio priliku da, po blagoslovu episkopa, zajedno sa sveštenstvom pozdravi goste iz Podgorice i da sugrađanima Pljevalja daju podršku, komšijsku, ljudsku, vjersku, bratsku i svaku drugu podršku. Takođe je istakao da su osam mjeseci branjene pravoslavne svetinje i da neće dati ni svetinje građana islamske vjeroispovjesti vandalima i ljudima koji nisu dobrih namjera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!