Fejzić: Muslimani Pljevalja ne smiju da budu predmet iseljavanja, niti matrica etničkog čišćenja nalik onom s početka 90-ih

On je svim muslimanima Pljevalja poručio da, kako je saopšteno iz Medžilisa, ovu tešku političku i bezbjednosnu situaciju prebrode na civilizovan način i da ne nasijedaju na provokacije političkih eksponenata

Foto: Islamska zajednica

Reis Islamske zajednice (IZ) u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić kazao je da muslimani Pljevalja ne smiju da budu predmet iseljavanja, niti matrica etničkog čišćenja nalik onom s početka devedesetih godina i da država Crna Gora mora stati u njihovu zaštitu.

Foto: Islamska zajednica

Fejzić je danas posjetio Medžilis IZ-e Pljevlja.

On je svim muslimanima Pljevalja poručio da, kako je saopšteno iz Medžilisa, ovu tešku političku i bezbjednosnu situaciju prebrode na civilizovan način i da ne nasijedaju na provokacije političkih eksponenata.

Foto: Islamska zajednica

“Reis IZ u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić se, u neposrednom razgovoru sa članovima Medžilisa, glavnim imamom i predsjednikom upoznao o detaljima nasrtaja na imovinu IZ i njenih članova u proteklim događajima koji su proizvod nesmotrenih i organizovanih slavlja izborne pobjede. On je imao priliku da se neposredno upozna sa situacijom džematlije Emira Pilava, koji je žrtva fizičkog nasrtaja u nekoliko navrata i koji ozbiljno razmišlja o napuštanju Crne Gore. Sastao se i sa Asimom Ajanovićem na čijem lokalu su ispisane poruke “Selite se Turci” sa krstom i četiri slova ‘s’. Na njegovu kuću je pucano sa magistrale i o tome je obaviješten CB Pljevlja”, piše u saopštenju. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!