Bijelo Polje: Oskrnavljena crkva Svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca

S obzirom na to da se sinoć desio verbalni napad na sveštenika u Rožajama, skrnavljenje džamije u Pljevljima i lažna dojava o oštećenju vakufske imovine u Beranama, ne možemo a da u svemu tome ne prepoznamo isti rukopis plaćenika odlazeće vlasti, jer jedino njima ovakvi postupci odgovaraju, ističe se u saopšenju Crkvene opštine

Foto: Crkvena opština Bijelo Polje

Crkva Svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Nikoljcu u Bijelom Polju oskrnavljena je sinoć od nepoznatih počinilaca, obavijestili su iz Crkvene opštine Bijelo Polje, ističući da u napadima i incidentima vezanim za vjerske objekte drugih konfesija, prepoznaju isti rukopis.

“S obzirom na to da se sinoć desio verbalni napad na sveštenika u Rožajama, skrnavljenje džamije u Pljevljima i lažna dojava o oštećenju vakufske imovine u Beranama, ne možemo a da u svemu tome ne prepoznamo isti rukopis plaćenika odlazeće vlasti, jer jedino njima ovakvi postupci odgovaraju”, ističe se u saopšenju Crkvene opštine.

Napadima na svetinje i objekte svih konfesija, kako dodaju, pokušavaju da izazovu razdor i nemir kod stanovništva i odbojnost međunarodne zajednice i sačuvaju sjeme mržnje koje su davno posijali i na čijim plodovima 30 godina upravljaju ovom državom.

“Podsjećamo da se radi o istom narodu i o stotinama hiljada ljudima koji su mjesecima izražavali protest protiv tzv. Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a da pritom nikog nijesu uvrijedili. Zahtijevamo od nadležnih organa da sve počinioce rečenih nedjela identifikuju i kazne po zakonu. Takođe, molimo sav vjerni i bogoljubivi narod da ne podlegne provokacijama, već da posluša glas Crkve i mirno i dostojanstveno pomogne uspostavljanje nove vlasti”, poručili su iz Crkvene opštine Bijelo Polje, prenosi rtcg.me.

Uviđaj na licu mjesta su obavili službenici Centra bezbjednosti u Bijelom Polju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!