Amfilohije: Napad na pljevaljske muslimane je napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore

Ne mogu se oteti utisku da se radi o namjernoj provokaciji koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cijele Crne Gore po osnovu vjerske pripadnosti. Neću da izvodim preuranjene zaključke, ali činjenica da već više incidenata ostaju nerasvijetljeni, navodi na pomisao da se ovdje ne radi o autentičnom obliku ispoljavanja vjerske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija zbog ishoda izbora, koji, nažalost, već daje svoje rezultate, što smo mogli juče da vidimo u Rožajama, kazao je Amfilohije

Foto: Fokuspress

Napad na pljevaljske muslimane je napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore. Pljevaljski manastir je posvećen Svetoj Trojici, Bogu ljubavi, a ko širi mržnju, sebe udaljuje od te Božije ljubavi i blagoslova Božijeg, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

“Posljednji u nizu vandalski čin nasilja u Pljevljima usmjeren protiv tamošnje Islamske zajednice je velika ljudska Ne mogu se oteti utisku da se radi o namjernoj provokaciji koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cijele Crne Gore po osnovu vjerske pripadnosti. Neću da izvodim preuranjene zaključke, ali činjenica da već više incidenata ostaju nerasvijetljeni, navodi na pomisao da se ovdje ne radi o autentičnom obliku ispoljavanja vjerske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija zbog ishoda izbora, koji, nažalost, već daje svoje rezultate, što smo mogli juče da vidimo u Rožajama”, kazao je Amfilohijesramota za njegovog počinioca. Nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti ovakve stvari, bez obzira na to kakve motive ima glavni akter ovog događaja”, navodi se u saopštenju.

On je podsjetio na skorašnju policijsku efikasnost.

“Ne zaboravimo da je policija u prethodnom periodu u roku od nekoliko sati pronalazila i privodila ljude koji su anonimno pisali po društvenim mrežama ili slikali trobojke, tužilaštvo ih ekspresno kažnjavalo, a sad se suočavamo sa tim da se nasilnički izgredi ne riješavaju ni približno istom efikasnošću”, kazao je Amfilohije.

On je kazao i da počinioci ovih djela ne čine dobro ni jednom građaninu Crne Gore i da treba da odgovaraju, prenose “Vijesti”.

“Ko god da su počinioci ovih nedjela i kakve god da su njihove namjere, svakako nisu dobroželatelji nijednom građaninu Crne Gore i treba da odgovaraju za svoja nepočinstva”, piše u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!