U kampu Kljajevića luka pronađeno oružje, vlasnicima određeno zadržavanje do 72 sata

Njihov branilac, advokat Josif Mićković, je objasnio “da su skoro sve pronađene puške trofejne (bile su okačene na zidu restorana), a par njih su lovačke, sa urednim dozvolama. Pronašli su im i jednu količinu privrednog eksploziva, koja im je ostala nakon što su 2002. godine probijali nekakav put. Istina je da su im pronašli malo veću količinu municije za lovačko oružje…”

Foto: Uprava policije

Veća količina eksploziva, oružja i municije pronađena je pretresom u kampu Kljajevića luka, u Đurđevića Tari, saopšteno je nezvanično Vijestima iz Uprave policije.

Uhapšeni su Đole i Slavko Kljajević, vlasnici kampa Kljajevića luka, kojima je određeno zadržavanje do 72 sata.

Njihov branilac, advokat Josif Mićković, saopštio je da je oduzimanje oružja u Kljajevića luci režirana hajka, kako bi se u javnosti stvorio utisak da se spremala pobuna protiv režima.

Foto: Uprava policije

Mićković je objasnio “da su skoro sve pronađene puške trofejne (bile su okačene na zidu restorana), a par njih su lovačke, sa urednim dozvolama. Pronašli su im i jednu količinu privrednog eksploziva, koja im je ostala nakon što su 2002. godine probijali nekakav put. Istina je da su im pronašli malo veću količinu municije za lovačko oružje…”

“Jasno je da su akciju smišljeno preduzeli da bi pronašli, odnosno izmislili neprijatelja”, piše u izjavi advokata.

On je objasnio da su osumnjičeni Kljajevići na saslušanju u Tužilaštvu ispričali da je oružje koje je policija danas oduzela od njih godinama bilo okačeno na zidu restorana kojeg su vlasnici, u Đurđevića Tari, čiji su gosti nebrojeno puta bili službenici Uprave policije.

Foto: Uprava policije

“Nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenih u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, od strane dežurnog tužioca određeno je zadržavanje do 72 časa, licima Đ.K. i S.K. iz mjesta Đurđevića Tara, opština Pljevlja, zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, saopštila je državna tužiteljka i portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, Nataša Bajčeta.

Iz Uprave policije je Vijestima rečeno da su u Kampu Kljajevića luka pronašli ukupno 5,367 kilograma eksploziva – 25 pakovanja eksploziva ukupne težine dva kilograma i 601 gram, 755,9 grama u jednoj i dva kilograma i deset grama drugoj kesi.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!