Fondacije Hemiias i Hilal sakupile preko 100.000 eura za liječenje Abaza (8) i Rifata (6) Kardovića iz Rožaja

Prije dva dana medije i društvene mreže u Crnoj Gori preplavio je apel za pomoć dječacima iz Rožaja, koji moraju da se liječe u Turskoj. Abaz i Rifat imaju rijetko genetsko oboljenje, adrenoleukodistrofiju (ADL), koje se prenosi s majke sinove, dok je njihova sestra Dalija (4) potpuno zdrava. Dječaci su sa majkom Majlom juče otputovali u Istanbul, dok će im se otac Fatmir pridružiti sjutra/preksjutra

Humanitarne fondacije Hemiias i Hilal sakupile su preko 100.000 eura za liječenje braće Abaza (8) i Rifata (6) Kardovića iz Rožaja, koji imaju rijetko genetsko oboljenje adrenoleukodistrofiju (ADL).

„Dragi naši, izuzetno smo ponosni na sve vas koji ste svojim zalaganjem i izdvajanjem ličnih sredstava za nepuna 2 dana donirali 50.100 eura samo na našoj stranici! Fondacija Hemiias i fondacija Hilal prikupili su preko 100.000 eura tokom prethodna 2 dana, što je još jednom pokazalo da smo jaki samo ako smo udruženi! A kada smo udruženi u dobru onda je uspjeh zagarantovan! Ovim dragim dječacima želimo uspješno liječenje! Nastavićemo da okupljamo i širimo dobro i pomažemo tamo gdje je najpotrebnije!“, saopšteno je na Facebook stranici Fondacije Hemiias, čiji je osnivač biznismen i humanista Hajriz Hačko Brčvak.

Prije dva dana medije i društvene mreže u Crnoj Gori preplavio je apel za pomoć dječacima iz Rožaja, koji moraju da se liječe u Turskoj.

Abaz i Rifat imaju rijetko genetsko oboljenje koje se prenosi s majke sinove, dok je njihova sestra Dalija (4) potpuno zdrava.

Dječaci su sa majkom Majlom juče otputovali u Istanbul, dok će im se otac Fatmir pridružiti sjutra/preksjutra.

Fondacije Hemiias i Hilal će sakupljeni novac uplatiti na žiro račun bolnice u Istanbulu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!