Čanak: Ruska politička elita sprema incidente u Crnoj Gori u noći nakon izbora

Takav scenario već najavljuju provelikosrpske i prokremaljske opozicione snage u Crnoj Gori, rekao je Čanak za podgoričke “Dnevne novine”

Nenad Čanak (Foto: Printscreen/N1)

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je da se na izborima u Crnoj Gori u nedjelju brani evropska ideja na Balkanu i ocijenio da “provelikosrpska i prokremaljska” opozicija priprema incidente u toj državi u slučaju da bude poražena na izborima.

“Crna Gora mora ostati svetionik prozapadne i proevropske misli. Upravo takva Crna Gora ne odgovara interesima Kremlja, odnosno političke elite koja sada vodi Rusiju, tako da se plašim da ćete se susresti s incidentima u noći između nedjelje i ponedjeljka. Takav scenario već najavljuju provelikosrpske i prokremaljske opozicione snage u Crnoj Gori”, rekao je Čanak za podgoričke “Dnevne novine”.

Dodao je, prenosi “Avaz”, da ne sumnja u pobjedu proevropskih i pronatovskih snaga u Crnoj Gori.

Čanak je ocijenio da su protestne litije koje u Crnoj Gori organizuje Srpska pravoslavna crkva, navodno zato što je nezadovoljna Zakonom o slobodi vjeroispovijesti u toj državi, zapravo politički skupovi.

“Litije su od starta bile politički pokret da se Crna Gora kao nezavisna država ukine, da se njena uloga svede na privezak beogradske ili kremaljske politike, što je u konačnici svejedno. Sve to na čemu se intenzivno radi treba da završi ukidanjem ne samo Crne Gore kao države, nego i prava na osjećaj pripadnosti Crnoj Gori i etničkoj pripadnosti crnogorskom narodu. To je sada potpuno jasno”, kazao je Čanak.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!