Konjević: Hrapovićeve suprotne tvrdnje o kući u Dinoši, dobijao sam poluprijeteće poruke iz Kodre

On je istakao da je Hrapović prije tri dana u zvaničnom mejlu jednom crnogorskom mediju kazao da ne posjeduje kuću u Dinoši, da bi juče “Vijestima” potvrdio da posjeduje istu stambenu zgradu. “Hrapović je prije tri dana jednom mediju kazao u zvaničnom mejlu: “Obavještavam Vas da nikakav građevinski objekat nijesam kupio u Dinoši. Takođe vas, obavještavam da sve od imovine što posjedujem ja i porodica uključujući imovinu u Dinoši, uredno sam prijavio u imovinskom kartonu u redovnom i zakonskom roku nadležnoj instituciji”, citirao je Konjević ministra zdravlja

Raško Konjević (Foto: Printscreen/TV Vijesti)

Ministar zdravlja Kenan Hrapović (Socijaldemokrate) je u tri dana imao suprotne tvrdnje kada se radi o njegovoj kući u tuškom naselju Dinoša, kazao je poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević, prenose “Vijestima”.

On je istakao da je Hrapović prije tri dana u zvaničnom mejlu jednom crnogorskom mediju kazao da ne posjeduje kuću u Dinoši, da bi juče “Vijestima” potvrdio da posjeduje istu stambenu zgradu.

“Hrapović je prije tri dana jednom mediju kazao u zvaničnom mejlu: “Obavještavam Vas da nikakav građevinski objekat nijesam kupio u Dinoši. Takođe vas, obavještavam da sve od imovine što posjedujem ja i porodica uključujući imovinu u Dinoši, uredno sam prijavio u imovinskom kartonu u redovnom i zakonskom roku nadležnoj instituciji”, citirao je Konjević ministra zdravlja.

On je dodao da je Hrapović prekršio zakon time što se kuća u Dinoši nije našla u imovinskom kartonu.

“Pozivam nadležne da hitno ispitaju način sticanja imovine gospodina Hrapovića, ne kako bi bila prekinuta diskreditacija, jer je ona sada potpuna, već kako bi bili prekinuti besomučni pokušaji daljih laži i krađe građana”, rekao je Konjević.

On je ocijenio da su ovakvi primjeri skrivanja imovine obrazac korupcije.

“Ovakvi primjeri skiravanja imovine su obrazac korupcije… Postoje sumnje da iza raznih afera koje se dešavaju u Ministarstvu zdravlja ima koruptivnih, krivičnih djela. Kao što vidite, Hrapović skriva imovinu, a životni stil ministra Hrapovića odudara od onoga što su njegova zvanična primanja. U svakom demokratskom društvu takav obrazac ponašanja ukazuje na korupciju”, kazao je poslanik SDP.

On je pozvao ministra zdravlja da podnese ostavku, po uzoru na njegovog kolegu iz Hrvatske, koji je prije par mjeseci podnio ostavku u predizbornom periodu zbog neprijavljivanja imovine.

“Iz ovog slučaja je jasno zašto mi imamo suštinske blokirane pregovore sa Evropskom unijom. U najkraćem, zbog različitog odnosa prema korupciji i vladavini prava “, kazao je Konjević.

Konjević je na konferenciji za medije iznio tvrdnje da je posredno dobijao poluprijeteće poruke iz Kodre preko partijskih kolega, kako bi zaustavili otvaranje ove priče.

“Neće je zaustaviti, a tužilaštvo neka radi svoj posao”, kazao je Konjević.

Konjević je juče rekao da Hrapović zlupotrebljava službeni položaj, jer je, kako tvrdi, isisavao novac iz Fonda za zdravstveno osiguranje i usmjeravao ga privatnoj zdravstvenoj ustanovi Kodra, naplačujući svoje usluge i do tri puta više nego u Kliničkom centru Crne Gore.

Iz Kodre su juče, reagujući na tvrdnje Konjevića, objasnili da je razlog visoke prosječne fakutre liječenja način na koji obračunavaju troškove usluga u ovoj privatnoj klinici. 

“Svoje usluge Kodra fakturiše Fondu zdravstva po jedinstvenom cjenovniku koji važi i za državne ustanove. Od januara 2019. godine uveden je DRG sistem, ali još uvijek je Kodra jedina bolnica koja fakturiše isključivo po DRG modelu i kojoj se plaćaju usluge isključivo po DRG cjenovniku. Sve dostavljene fakture su kontrolisane od strane Fonda za zdravstvo”, saopštili su iz Kodre.

Oni su dodali da ovaj sistem fakturisanja i plaćanja još nije zaživio za državne ustanove.

“I da može, ne može se upoređivati neuporedivo, odnosno faktura za konzervativno liječenje, koje čine najveći procenat faktura u državnim ustanovama, sa fakturama za složene operacije koje čine najveći procenat faktura Kodre”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!