Ruski opozicioni lider na intenzivnom odjeljenju: Aleksej Navalni otrovan?

Mislimo da je Aleksej otrovan nečime što je pomiješano s njegovim čajem. To je jedino što je jutros popio, rekla je Jarmiš

Aleksej Navalni (Foto: Printscreen/Алексей Навальный)

Ruski opozicioni vođa Aleksej Navalni nalazi se na intenzivnom odjeljenju sibirske bolnice bez svijesti i na respiratoru nakon što je, po pretpostavkama njegove portparolke, otrovan u četvrtak.

Navalni (44) je bez svijesti i na intenzivnoj njezi nakon što je počeo da je osjeća loše na letu iz sibirskog grada Tomska za Moskvu, kazala je Kira Jarmiš.

Nakon što je avion prinudno sletio u Omsk, Navalni je odvezen u bolnicu, objavila je ona na platformama Twitter i Telegram.

“Mislimo da je  Aleksej otrovan nečime što je pomiješano s njegovim čajem”, kazala je. “To je jedino što je jutros popio”.

Jarmiš je to uporedila sa slučajem kada je prošle godine Navalni imao jaku alergijsku reakciju koja je, prema mišljenju ljekara, mogla biti rezultat trovanja nepoznatom hemijskom supstancom.

Navalni, pravnik i borac protiv korupcije, nekoliko je puta bio u zatvoru proteklih godina zbog organiziranja protesta protiv Kremlja.

Evropski sud za ljudska prava presudio je da su njegova pritvaranja bila politički motivisana i da su kršila njegova ljudska prava, prenosi Al Jazeera.

Prošle godine Rusija je proglasila njegovu neprofitnu organizaciju, odnosno Fondaciju za borbu protiv korupcije “stranim agentom”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!