Obama oštro kritikovao Trampa: Funkciju predsjednika tretira kao rijaliti šou, žudi za pažnjom

Obama zaključuje da Tramp nije dorastao tom poslu. “Posledice tog neuspjeha su ozbiljne”, kazao je Obama i okrivio Trampa za to što je 170.000 Amerikanaca preminulo od posledica korona virusa, kao i za gubitak više miliona radnih mjesta zbog recesije koja je uslijedila

Barak Obama (Foto: Printscreen)

Bivši američki predsjednik Barak Obama oštro je kritikovao svog nasljednika, republikanca Donalda Trampa, kao neprikladnog za funkciju šefa države i poziva glasače da se opredijele za svog stranačkog kolegu Džoa Bajdena, kako bi se, kaže, osigurao opstanak američke demokratije.

Obama je treće večeri Nacionalne konvencije demokrata rekao da Tramp nije pokazao interesovanje da se prema funkciji predsjednika odnosi kao bilo čemu sem kao prema još jednom “rijaliti šou koji može da upotrebi da privuče pažnju za kojom žudi”.

On je rekao i da Tramp nije pokazao zainteresovanost za angažovanje na poslu, za postizanje dogovora, kao ni za korišćenje ovlašćenja da pomogne bilo kome sem sebi i svojim prijateljima, prenosi Rojters.

Obama, prenosi “Blic”zaključuje da Tramp nije dorastao tom poslu.

“Posledice tog neuspjeha su ozbiljne”, kazao je Obama i okrivio Trampa za to što je 170.000 Amerikanaca preminulo od posledica korona virusa, kao i za gubitak više miliona radnih mjesta zbog recesije koja je uslijedila.

Bivši američki predsjednik, koji je i dalje jako popularan među demokratskim glasačima, iskoristio je priliku da podrži Bajdena, koji je obavljao funkciju njegovog potpredsjednika u dva mandata.

“Osam godina je Džo bio poslednji u sobi kad god sam se suočavao sa velikom odlukom. On me je učinio boljim predsjednikom i on ima karakter i iskustvo da nas učini boljom zemljom”, rekao je Obama u govoru, koji je prenošen iz Muzeja američke revolucije u Filadelfiji.

Sedamdesetsedmogodišnji Džo Bajden zvanično je nominovan za predsjedničkog kandidata drugog dana Nacionalne konvencije Demokratske stranke.

Bajden će se na predsjedničkim izborima 3. novembra suprotstaviti aktuelnom predsjedniku SAD Donaldu Trampu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!