Teška saobraćajna nesreća u BiH: Poginuli univerzitetski profesor Emir Temimović, njegova supruga i njihova beba

 

Došlo je do sudara kamiona marke ‘mercedes’ i automobila ‘renault’, pri čemu su poginula tri lica. Radi se o supružnicima koji su na mjestu ostali mrtvi, dok je njihova beba prevezena u Dom zdravlja i, nažalost, ljekari su samo mogli da konstatuju smrt, rekla je portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin

Emir i Ramajana Temimović (Foto: Privatna arhiva/Facebook)

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko sedam sati dogodila u mjestu Čađavica, u opštini Ribnik, poginuli su Emir Temimović, njegova supruga Ramajana i njihova četvoromjesečna beba.

Temimović je bio profesor na Odsjeku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.

“Došlo je do sudara kamiona marke ‘mercedes’ i automobila ‘renault’, pri čemu su poginula tri lica. Radi se o supružnicima koji su na mjestu ostali mrtvi, dok je njihova beba prevezena u Dom zdravlja i, nažalost, ljekari su samo mogli da konstatuju smrt”, rekla je portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Ona je, piše “Avaz”, da je uviđaj izvršio dežurni tužilac i saobraćajna policija PS Ribnik. Naloženo je da se uradi obdukcija tijela stradalih, kao i sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok i okolnosti nesreće.

Prema nezvaničnim informacijama, do sudara je došlo kada je vozač ‘renaulta’ iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad automobilom, prešao u lijevu saobraćajnu traku i direktno podletio pod kamion.

“Vozač ‘renaulta’ je iznenada skrenuo u stranu i udario u kamion. Nejasno je šta je dovelo do toga, jer je put ravan, nije bilo klizavo, vidljivost je bila dobra. Nikoga nije preticao… Vozio je prema Mrkonjić Gradu kada je iznenada skrenuo u lijevu stranu i podletio pod kamion koji je naišao iz suprotnog pravca”, kazao je izvor blizak istrazi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!