Sergej Ćetković predstavio novi singl i spot za pjesmu “Vratile se ptice” (VIDEO)

Namjerno sam želio taj retro prizvuk i emociju jer mislim da nam je ponekad potrebno da se vratimo onom pravom pop zvuku koji nema rok trajanja. Tih starih, dobrih vremena se svi sjećamo s nostalgijom. Mislim da nam u današnjem vremenu takav zvuk nedostaje i nadam se da sam ovom pjesmom, kojom najavljujem svoj sedmi studijski album koji ću objaviti na jesen, uspio da bar malo ljude vratim na suštinu muzike, koja se sluša, a ne gleda, rekao je Ćetković

Popularni crnogorski pop pjevač Sergej Ćetković danas je u etar pustio novi singl “Vratile se ptice”.

Spotom za tu pjesmu najavio je sedmi studijski album.

“Pjesma ‘Vratile se ptice’ dogodila se neplanirano, u periodu izolacije. Jedne noći, uz klavir i čašu vina, radio sam na dionicama nekih drugih kompozicija koje planiram za novi album i u jednom trenutku sam sve to prekinuo i napisao ovu baladu, što samo potvrđuje da se inspiracija često desi neočekivano i da neke pjesme same pronađu put do svog izvođača, a vjerujem i do srca publike. ​To nije prvi put da se sjajne kompozicije dese kada ih najmanje očekujem. To je sastavni dio mog života i sasvim normalan proces stvaranja. Odmah sam znao da je neću čuvati za neki naredni period, već da želim sada da je predstavim ljubiteljima svoje muzike, tako da se radujem premijeri i reakcijama publike”, rekao je popularni pjevač.

Kazao je i da “atmosfera pjesme pomalo podsjeća na neke neprolazne mediteranske hitove iz osamdesetih godina”.

“Namjerno sam želio taj retro prizvuk i emociju jer mislim da nam je ponekad potrebno da se vratimo onom pravom pop zvuku koji nema rok trajanja. Tih starih, dobrih vremena se svi sjećamo s nostalgijom. More, ljeto, bezbrižnost, prava, neprolazna pop muzika. Mislim da nam u današnjem vremenu takav zvuk nedostaje i nadam se da sam ovom pjesmom, kojom najavljujem svoj sedmi studijski album koji ću objaviti na jesen, uspio da bar malo ljude vratim na suštinu muzike, koja se sluša, a ne gleda”, rekao je Ćetković.

Kuriozitet u vezi sa pjesmom je to što je sekvence usne harmonike odsvirao specijalni gost, čuveni svjetski muzičar Antonio Serano iz Madrida, koji je puno sarađivao s Oliverom Dragojevićem, Stingom i drugim velikim zvijezdama. Tekst i muziku napisao je Sergej Ćetković, a aranžman je radila provjerena ekipa s muzičar sarađuje godinama – Vladan Popović Pop i Marko Milatović. Spot u režiji Nemanje Novakovića snimljen je među filmskim kulisama “Avala filma” i na obroncima Fruške gore, a direktor fotografije je Lazar Bogdanović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!