Sutkinji američkog Saveznog suda ubili sina i ranili muža na kućnom pragu: Ubica se maskirao kao dostavljač (VIDEO)

Muškarac, odjeven u radnika Fedeksa, ubio je metkom u srce Danijela Anderla (20), studenta Univerziteta u Vašingtonu, a njegov otac Mark Anderl (63) je prebačen u bolnicu sa nekoliko prostrjelnih rana. Salasova je preživjela napad jer se tada nalazila u podrumu kuće. Nije poznato ko je tačno ubici bio meta i šta mu je bio motiv

Danijel Anderl (Foto: Printscreen/CNN)

Napadač obučen u kurira ubio je sina sutkinje američkog Saveznog suda, Ester Salas u Nju Džersiju.

Ona je prošla nepovrijeđena, ali je njen muž u kritičnom stanju.

Muškarac, odjeven u radnika Fedeksa, ubio je metkom u srce Danijela Anderla (20), studenta Univerziteta u Vašingtonu, a njegov otac Mark Anderl (63) je prebačen u bolnicu sa nekoliko prostrjelnih rana. Salasova je preživjela napad jer se tada nalazila u podrumu kuće. Nije poznato ko je tačno ubici bio meta i šta mu je bio motiv.

Sa mjesta zločina (Foto: Printscreen/ABC News)

Zbog posla kojim se bavi i ranije je dobijala prijetnje, ali je slučaj utoliko zanimljiviji znajući da je Salasova samo prije nekoliko dana preuzela slučaj Dojče banke u koji je umiješan i pokojni kontroverzni pedofil Džefri Epstajn.

Naime, investitori su banku optužili da je pružala usluge klijentima “visokog rizika”, poput Epstajna, tako učestvujući i u pranju novca. Kako navode, iako su postojali znaci da će Epstajn imati sumnjive isplate i uplate i druge mutne aktivnosti, banka se na to nije obazirala, zbog čega je sada pristala da plati 150 miliona dolara kazne i tako priznala da je omogućila pedofilu da isplaćuje velike sume novca svojim “saradnicima” u pedofilskom lancu. Takođe, obavezala se da će sarađivati sa vlastima.

Sutkinja Ester Salas (Foto: Printscreen/ABC News)

Kako se navodi, kada je banka prihvatila da posluje sa Epstajnom, već se znalo za njegovu pedofilsku mrežu i sve nedozvoljene radnje sa maloljetnicama.

Ipak, ne mora da znači da je napad na sudijinu porodicu povezan sa ovim slučajem, ali su mediji istakli da će svakako biti zanimljivo vidjeti kako će se dalje priča odvijati.

Kako prenosi “Kurir”, kao federalni sudija Salasova je učestvovala i u mnogim drugim značajnim slučajevima, posebno kada je riječ o korupciji i finansijskom kriminalu. Ćerka je Meksikanca Jevrejina i Kubanke katolkinje, a prva je žena Latinoamerikanka koja je služila kao federalni sudija u Nju Džersiju.

Džefri Epstajn je preminio prošlog ljeta u dobro čuvanom zatvoru u Njujorku. Iako je zvaničan izvještaj pokazao da se radi o samoubistvu, mnogi sumnjaju u to jer je pokojni milijarder bio povezan sa brojnim svjetskim moćnicima koji su preko njega zlostavljali maloljetnice.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!