Ubila dječaka Slobodana Stojanovića: Elfeti Veseli drugostepenom presudom 13 godina zatvora

Prema optužnici, Veseli je na najsvirepiji način ubila Stojanovića, tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem

Foto: Tužilaštvo BiH

Sud Bosne i Hercegovine drugostepenom presudom osudio je Elfetu Veseli na 13 godina zatvora za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića, koje je počinjeno 1992. na području Zvornika. U prvostepenoj presudi osuđena je na deset godina. 

Istom presudom Sakib Halilović oslobođen je optužbe da je propustio da preduzme mjere da izvršilac tog ubistva bude kažnjen.

Halilović je oslobođen optužbe da je u svojstvu komandanta Diverzantskog voda združenih jedinica Liplje-Kamenica posmatrao kako je Veseli izvršila ubistvo te da je propustio da poduzme mjere da izvršilac tog ubistva bude kažnjen.

Optuženoj Veseli u kaznu će biti uračunato vrijeme koje je provela u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vrijeme koje je provela u ekstradicionom pritvoru.

Prema optužnici, Veseli je na najsvirepiji način ubila Stojanovića, tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali nije poduzeo neophodne mjere da bude kažnjena, piše “Avaz”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!