Premijer Sjeverne Makedonije primio delegaciju Crnogorske zajednice: Crna Gora nas je uvijek podržavala

U izuzetno prijateljskoj atmosferi, sa poetskim obraćanjima, kako to i dolikuje potomcima Njegoša i Delčeva, izražene su želje za produbljivanjem plodonosne saradnje dviju zemalja. Ambasador je istakao da je Crna Gora uvijek pokazivala dobre namjere i podržavala Sjevernu Makedoniju. Pored toga što je ušla u NATO, spremna je sa svojim iskustvom, jer je u naprednijoj fazi, da pomogne na putu ka evropskim integracijama”, piše u saopštenju Crnogorske zajednice

Povodom dva važna praznika koja se obilježavaju u Crnoj Gori – Trinaestog jula, Dana državnosti, kada je na ovaj datum 1878. Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao nezavisna država, i Dana ustanka protiv fašističkog okupatora koji se dogodio istog datuma 1941. godine, premijer Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski primio je delegaciju Crnogorske zajednice na čelu sa ambasadorom Crne Gore Marijom Petrovićem i predsjednikom Borisom Popivodom.

Foto: Crnogorska zajednica

“U izuzetno prijateljskoj atmosferi, sa poetskim obraćanjima, kako to i dolikuje potomcima Njegoša i Delčeva, izražene su želje za produbljivanjem plodonosne saradnje dviju zemalja. Ambasador je istakao da je Crna Gora uvijek pokazivala dobre namjere i podržavala Sjevernu Makedoniju. Pored toga što je ušla u NATO, spremna je sa svojim iskustvom, jer je u naprednijoj fazi, da pomogne na putu ka evropskim integracijama”, piše u saopštenju Crnogorske zajednice.

Pomenuti su i neki od problema sa kojima se susreće Crnogorska zajednica i razmijenjeni predlozi o njihovom prevazilaženju.

Foto: Crnogorska zajednica

“Predstojeći izbori i želje za njihovim uspješnim završetkom bili su tema sastanka. Razmjenom želja za dobrim zdravljem i prevazilaženjem pandemije i njenih posljedica, poželjeli smo da što prije uživamo u ljepotama Jadranskog mora”, piše u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!