Televizija Albanije počinje sa emitovanjem vijesti na crnogorskom jeziku

Emitovanje vijesti na crnogorskom jeziku bazirano je na Zakonu o zaštiti nacionalnih manjina u Albaniji od 2017. godine i na ovaj način se podstiče revitalizacija crnogorske nacionalne manjine u Albaniji, jačanje nacionalnog identiteta i veza sa maticom Crnom Gorom, kao i njena puna integracija u albansko društva

Televizija Albanije od juče je počela sa emitovanjem vijesti na crnogorskom jeziku. Vijesti će biti emitovane dva puta u toku dana po 5 minuta, od ponedjeljka do petka, u terminu 10:30h i 19:00h.

Isti termin i vremenski period emitovanja vijesti dodijeljen je i drugim manjinskim zajednicama koje su priznate u Albaniji, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

Kroz svakodnovno emitovanje vijesti na crnogorskom jeziku omogućava se kandidovanje tema i pitanja od interesa za našu dijasporu u Albaniji, odnosno njeno informisanje i povezivanje posredstvom medija kao oblika komunikacije.

Emitovanje vijesti na crnogorskom jeziku bazirano je na Zakonu o zaštiti nacionalnih manjina u Albaniji od 2017. godine i na ovaj način se podstiče revitalizacija crnogorske nacionalne manjine u Albaniji, jačanje nacionalnog identiteta i veza sa maticom Crnom Gorom, kao i njena puna integracija u albansko društvo.

Sve navedeno ostvareno je ne samo zahvaljujući kvalitetnoj i prijateljskoj saradnji izmedju Albanije i Crne Gore, već i zaslugom našeg diplomatsko-konzularnog predstavništva u Tirani i radom naše zajednice i organizacija dijaspore-iseljenika.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!