Podrška Amerikanaca predsjedniku Trampu najniža do sada

Anketa pokazuje da 37 odsto Amerikanaca podržava Trampov odgovor na pandemiju, što je najniža podrška od posljednje ankete ovog tipa koja je sprovedena početkom marta. Oko 58 odsto je reklo da ga ne podržava

Foto: Printscreen

Podrška Amerikanaca predsjedniku Donaldu Trampu zbog nošenja s pandemijom korona virusa pala je na najniži nivo, pokazuju najnovije Reutersove i IOSOS-ove ankete.

Dok broj zaraženih raste, Tramp je na udaru kritika jer planira da smanji broj testiranja.

Ankete su takođe pokazale da Amerikanci većinski žele da Trampov bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton svjedoči pred Kongresom pod zakletvom, nakon što je optužio Trampa u svojoj novoj knjizi, uz informaciju da je za ponovnu pobjedu na izborima tražio i pomoć kineskog predsjednika Xija Jinpinga.

Anketa pokazuje da 37 odsto Amerikanaca podržava Trampov odgovor na pandemiju, što je najniža podrška od posljednje ankete ovog tipa koja je sprovedena početkom marta. Oko 58 odsto je reklo da ga ne podržava, piše “Avaz”.

Sa malo više od četiri mjeseca do predsjedničkih izbora, koji će biti održani 3. novembra, Džo Bajden, izgledni predsjednički kandidat demokrata, vodi pred Trampom za 10 odsto među registriranim biračima, prema posljednjim anketama.

Tramp je bio spor u javnom priznanju koliko je ozbiljna pandemija koronavirusa koja je usmrtila više od 120 hiljada Amerikanaca, te je primorao savezne države na otvaranje prije nego što su stručnjaci rekli da je to sigurno.

Članovi Trampove republikanske stranke takođe su pesimističniji nego bilo kad tokom njegovog dosadašnjeg mandata. Samo 43 odsto njih reklo je da smatra da zemlja ide u “pravom smjeru”, što je najniža stopa podrške otkad je Tramp zaposjeo kancelariju u januaru 2017. godine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!