Rožaje: Šehović položio kamen temeljac sportsku salu Srednje stručne škole

Vrijednost sale je oko 1,6 miliona eura, a Šehović je navao i potpunu rekonstrukciju škole u Dacićima, vrijednu oko 220.000 eura

Ministar prosvjete Damir Šehović položio je danas kamen temeljac za izgradnju sportske sale za Srednju stručnu školu u Rožajama vrijednu oko 1,6 miliona eura i najavio totalnu rekonstrukciju škole u Dacićima vrijednu oko 220.000 eura, sa opremanjem.

Sala će, kako je saopšteno iz Ministastva, biti završena za 18 mjeseci, a škola u Dacićima do jeseni.

“Sa predsjednikom Opštine Rahmanom Husovićem dogovorena je i rekonstrukcija područnog odjeljenja u Ćosovici, ali i razgovarano o rekonstrukciji drugih obrazovnih objekata”, kazali su iz Minsitarstva prosvjete.

Kako je istakao Šehović, ukupna ulaganja u obrazovnu infrastrukturu rožajske opštine su oko 4 miliona eura.

“U njih, osim školske sale za koju smo položili kamen temeljac i škole u Dacićima, spada i izgradnja novog rožajskog vrtića koja je u toku. Izgradnja vrtića teče planiranom dinamikom, pa će on biti završen najkasnije do jeseni. Vrijedan je 1,5 miliona eura, kapaciteta za 100 djece i površine 1.120 kvadratnih metara”, rekao je ministar.

Šehović je rekao da sala Srednje stručne škole je još jedan važan infrastrukturni projekat u prosvjeti, koji dobija na značaju i zbog činjenice da će ga koristiti i rožajska Gimnazija.

“Uvjeren sam da će ova investicija oživjeti kraj i da će pomoći da se djeca uče zdravim životnim navikama i da će baš u ovoj sali stasavati brojni rekereativciali i, nadam se, profesionalni sportisti”, istakao je Šehović.

Drugi važan obrazovni projekat u Rožajama na kojem će se raditi narednih mjeseci je škola u Dacićima, koja je nedavno bila zahvaćena požarom. Kako je istakao ministar, biće izdvojeno 200.000 eura za totalnu rekonstrukciju ove škole, kao i dodatnih 15.000 za njeno opremanje, pa ć jesen dočekati u novom ruhu. Radovi podrazumijevaju, između ostalog, zamjenu bravarije, fasade, toaleta, učionica, odnosno, sveobuhvatnu rekonstrukciju.

“Upravo zbog novih objekata, ali i ovoliko vrijednih rekonstrukcija, nemam sumnje da je u toku jedan novi investicioni ciklus na teritoriji opštine Rožaje‚ kada je u pitanju obrazovna infrastruktura. Svako dijete mora imati iste uslove za rast i razvoj, mora imati i sportske sale, lijepo uređene učionice, nezavisno od toga je li rođeno u selu ili gradu, u jednoj ili drugoj opštini, a mi vam obećavamo da ćemo, kao što uostalom možete i vidjeti, učiniti sve da tako bude”, rekao je Šehović.

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović rekao je da će fiskulturna sala imati veliki značaj za učenike, razvoj školskog sporta, ali i cjelokupnu lokalnu zajednicu.

U toku je. prenosi rtcg.me, rekonstrukcija krovnog pokrvača i toaleta rožajskoj OŠ „25. maj”, u saradnji sa Ambasadom SAD, vrijedna 357.000 eura. U posljednjih nekoliko godina izgrađena je i sala osnovne škole „Bać“ u koju je uloženo 400.000 eura, rađene su rekonstrukcije u OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ vrijednosti 30.000 eura, područnom odjeljenju „Kalače“ 100.000 eura i OŠ „Bukovica“, gdje je oko 150.000 eura uloženo u sportski poligon.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!