Milo Đukanović uručio Eriku Larsonu orden crnogorske zastave drugog stepena (VIDEO)

Đukanović je zahvalio Larsonu za njegov lični doprinos, kroz tehničku i ekspertsku podršku, uspješnom suočavanju Crne Gore sa izazovom unapređenja vladavine prava, naročito u procesu prijema u NATO, tokom kojeg je vladavina prava bila najvažnija pretpostavka za dostizanje tog cilja

Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je, na inicijativu vrhovnog državnog tužioca, orden crnogorske zastave drugog stepena međunarodno pravnom savjetniku u Ambasadi SAD u Podgorici Eriku Larsonu za izuzetan doprinos, saradnju sa državnim organima Crne Gore i podršku u kreiranju i realizaciji reformi koje su vodile unapređenju vladavine prava u Crnoj Gori.

Đukanović je zahvalio Larsonu za njegov lični doprinos, kroz tehničku i ekspertsku podršku, uspješnom suočavanju Crne Gore sa izazovom unapređenja vladavine prava, naročito u procesu prijema u NATO, tokom kojeg je vladavina prava bila najvažnija pretpostavka za dostizanje tog cilja.

Uz ocjenu da je vladavina prava ključni prioritet državne politike i trajni izazov za naša društva, predsjednik je ukazao na značaj razumijevanja i podrške vlade SAD i istakao uvjerenje u nastavak saradnje i na putu pridruženja EU, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

“Radujem se kontinuitetu dobre saradnje sa vladom SAD-a i vjerujem da će ona i dalje biti od presudnog značaja za dostizanje strateških ciljeva”, poručio je on.

Međunarodno pravni savjetnik u ambasadi SAD kazao je da mu je čast i zadovoljstvo što je tokom šest godina u Crnoj Gori ostvario izuzetnu saradnju sa tužilaštvom i izrazio nadu da će i u budućem periodu vlada SAD nastaviti sa podrškom crnogorskom pravosudnom sistemu.

Ceremoniji uručenja ordena prisustvovala je i ambasadorka SAD-a Džudi Rajzing Rajnke koja je, uz zadovoljstvo uspješnom saradnjom savjetnika u Ambasadi i crnogorskog tužilaštva i zahvalnost Crnoj Gori na dodijeljenom priznanju, potvrdila opredijeljenost za dalju podršku SAD unapređenju vladavine prava u Crnoj Gori.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!