Pažin: Od Moskve očekujem hapšenje Ananija Nikića

Specijalno tužilaštvo Crne Gore uputilo je Rusiji zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć, koji bi podrazumijevao saslušanje Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova u prisustvu crnogorskog specijalnog tužioca, kazao je ministar pravde Zoran Pažin

Sa današnje antikorupcijske konferencije u Podgorici (Foto: gov.me)

Specijalno tužilaštvo Crne Gore uputilo je Rusiji zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć, koji bi podrazumijevao saslušanje Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova u prisustvu crnogorskog specijalnog tužioca, kazao je ministar pravde Zoran Pažin, poručujući da od Moskve očekuje hapšenje Ananija Nikića.

On je, upitan za komentar navoda da će specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ići u Rusiju i da li ima informaciju o tome, rekao da takav zvaničan poziv nije stigao u Crnu Goru.

“Mene bi, kao ministra pravde i potpredsjednika Vlade, radovao takav vid saradnje. Sa naše strane, od Specijalnog državnog tužilaštva je upućen takav zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć, koji bi podrazumijevao saslušanje Šišmakova i Popova u prisustvu našeg glavnog specijalnog tužioca i njegovih saradnika”, kazao je Pažin, piše agencija MINA, prenose “Vijesti”.

On je rekao da, “kao mjeru odgovornosti Ruske Federacije u poštovanju međunarodnih pravnih standarda u ovoj oblasti”, očekuju lišavanje slobode Ananija Nikića.

“Koji se, prema našim saznanjima, nalazi na njihovoj teritoriji, ili demantij toga i informaciju da se ne nalazi na teritoriji Ruske Federacije”, kazao je Pažin novinarima na antikorupcijskoj konferenciji u Podgorici.

Kad je u pitanju pravna pomoć Rusije, Crna Gora je dosad, kako je rekao, od kancelarije Interpola u Moskvi dobila potvrdu da je autentičan pasoš koji je izdat za Šišmakova i Popova.

Upitan da prokomentariše to što Srbija nije Crnoj Gori izručila Nemanju Ristića i Predraga Bogićevića, Pažin je kazao da ne nalazi potrebu da to komentariše i da je to stvar pravosuđa u Srbiji.

“Kao pravnik imam o tome svoje mišljenje, ali želim da poštujem ono što je zvaničan stav pravosuđa u Srbiji”, naveo je Pažin.

On je poručio da u istrazi pokušaja terorističkog napada u Crnoj Gori sarađuju sa svim partnerskim službama. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!