Nagrada Udruženja Crnogoraca Amerike pripala Bojani Ivanović, najboljem đaku cetinjske Gimnazije

Bojana je završila Osnovnu školu “Lovćenski partizanski odred”, nakon čega je upisala i završila cetinjsku Gimnaziju sa diplomom Luča. Bavila se raznim vannastavnim aktivnostima a najviše debatom, u kojoj je dva puta bila državni prvak, a u pojedinačnoj konkurenciji izdvojena kao najbolji govornik. Učestvovala je i osvajala nagrade na raznim literarnim konkursima. Bavila se i volonterstvom u školi. Predstavljala je školu i van svoje države, u Portugaliji i Rumuniji na raznim aktivnostima, a prošla je mnoge obuke i vršnjački je edukator u više oblasti

Bojana Ivanović (Foto: Cetinjski list)

Bojani Ivanović, najboljem đaku cetinjske Gimnazije, biće uručena tradicionalna (dvadeseta po redu), nagrada Udruženja Crnogoraca Amerike (UCA) sa sjedištem u San Francisku.

Novčanu nagradu u iznosu od hiljadu eura, ovogodišnjoj dobitnici uručiće sestra Iva Đukanovića, darodavca i predsjednika UCA, Seka Vučićević.

Bojana Ivanović je završila Osnovnu školu “Lovćenski partizanski odred”, nakon čega je upisala i završila cetinjsku Gimnaziju sa diplomom Luča. Bavila se raznim vannastavnim aktivnostima a najviše debatom, u kojoj je dva puta bila državni prvak, a u pojedinačnoj konkurenciji izdvojena kao najbolji govornik. Učestvovala je i osvajala nagrade na raznim literarnim konkursima. Bavila se i volonterstvom u školi. Predstavljala je školu i van svoje države, u Portugaliji i Rumuniji na raznim aktivnostima, a prošla je mnoge obuke i vršnjački je edukator u više oblasti, piše Cetinjski list.

“Zvanje koje sam dobila i epitet đaka generacije za mene predstavlja krunu mog srednjoškloskog obrazovanja. Prepoznavanje mog rada i truda kroz nagradu koju primam, a koja je donacija gospodina Iva Đukanovića, predsjednika Udruženja Crnogoraca SAD sa sjedištem u San Francisku, za mene predstavlja jedan veliki podsticaj za dalje, a ujedno i najljepši način da se pokaže ljubav prema svojoj domovini i gradu, pa mu se najtoplije zahvaljujem na ovoj nagradi i doprinosu koji daje nama učenicima već dvije decenije. Takođe želim posebno da se zahvalim Matici crnogorskoj, ogranak Cetinje, koja je neizostavni dio njegovanja ove tradicije”, kazala je Ivanović.

Rezultati koje je postizala u učenju kao i na raznim takmičenjima, kako kaže, doveli su je do ovog prestižnog priznanja i nagrade pa tim povodom ohrabruje generacije nakon nje da vrijedno i iskreno rade na sebi i rezultati neće izostati.

“Cetinje je grad koji je uvijek bio poseban po svojoj kulturi, duhu koji je zadržao i očuvao. Dani odrastanja u Cetinju za mene su najdragocjenije i najljepše uspomene. Nazvati se Cetinjankom uvijek je bilo za ponos a biti đak cetinjske Gimnazije privilegija. Ljubav koju osjećam prema svom gradu i državi pratiće me uvijek kao jedna najiskrenija emocija. Što se budućnosti tiče planiram da upišem pravo na državnom fakultetu u Podgorici”, kazala je Ivanović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!