Šaljiva strana Googlea: Ukucajte ove riječi i vidjećete kako će pretraživač odgovoriti

Google, najpopularniji pretraživač interneta na svijetu, ima i svoju šaljivu stranu koju možete da aktivirate bez problema, pomoću nekoliko tajnih riječi

ASKEW

Ako u pretraživač ukucate “askew”, odnosno englesku riječ koja znači nakrivljeno, čivat Google će se blago nagnuti na jednu stranu. Nakon toga će i dalje sve normalno funkcionisati.

ANAGRAM

Google će se poslije ove pretrage našaliti s vama i pitati vas da da li ste mislili na “nag a ram”, što je, u stvari, samo po sebi anagram.

ATARI BREAKOUT

Ako spadate u veterane prvobitnog Breakouta, ova skrivena opcija će vas oduševiti. Sve što treba da uradite jeste da pretražite Atari Breakout i nakon toga odete na slike. Umjesto standardnog pregleda screenshotova iz igre, rezultati će se pretvoriti u cigle koje treba da uništavate lopticom.

DO A BARREL ROLL

Ova beskonačna, ali nezamjenjiva funkcija daje Googleu komandu da se obrne oko svoje ose. Samo pretražite “do a barrel roll’ i uživajte u akrobacijama.

GOOGLE IN 1998

Ako želite da vidite kako je popularni sistem za pretraživanje izgledao u kasnim devedesetim, upišite “Google in 1998” i saznajte.

ZERG RUSH

Obožavatelji Starcrafta uživaće u ovoj skrivenoj mini igri više od svih ostalih. Nakon što ukucate Zerg Rush u pretraživač, ekran će “napasti” horda malih “O” slova koja će pokušati da pojede pretragu. Na vama je da klikanjem ubijete što više njih, prije nego što vam zaista unište pretragu.

SUPER MARIO BROS

Prije nego što se ponadate, ne – nećete moći da igrate Super Marija u okviru Googlea. Ono što ćete moći, doduše, jeste da kliknete na skrivenu ciglu iz igre koja nakon 100 klikova upornim internautima poklanja 1UP, odnosno ekstra život.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!