Brooklyn: Policajci ispalili 22 metka na Dženana Čamovića, rođak tvrdi da nije terorista (VIDEO)

Šokiran sam kad sam čuo da je nožem ubo policajca, da su ga upucali i da je još živ. To je nevjerovatno. Izgledao je kao tih i dobar momak. Ne znam zbog čega je to uradio. Nikad se nije činio ljutim, rekao je Čamovićev komšija David Song

Muškarac kojeg je policija upucala u Brooklynu (SAD) nakon što ih je napao nožem trenutno je pod istragom zbog mogućih veza se terorizmom, navodi se u američkim medijima.

Osumnjičeni je identifikovan kao 20-godišnji Dženan Čamović, a iz policije su saopštili da nema kriminalnu istoriju, ali da istražuju moguću povezanost sa ISIL-om ili drugim terorističkim organizacijama.

Kako su naveli iz FBI-a bit će provjereno njegovo kretanje te svi kontakti u posljednjem periodu. Istražitelji kažu da je Čamović imigrant, te da je sa područja Balkana.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je kazao da su sva trojica policajaca koje je napao Čamović takođe doseljenici u SAD.

Federalni agenti u četvrtak su izvršili pretres u Čamovićevoj kući, koja je nešto više od jednog kilometra udaljena od mjesta napada.

“Šokiran sam kad sam čuo da je nožem ubo policajca, da su ga upucali i da je još živ. To je nevjerovatno. Izgledao je kao tih i dobar momak. Ne znam zbog čega je to uradio. Nikad se nije činio ljutim”, rekao je Čamovićev komšija David Song, prenosi Avaz.

Čamović je teško ranjen tokom sukoba sa policijom u srijedu veče, nakon što je nožem povrijedio policajca. U sukobu su povrijeđena još dvojica policajaca, te su sva trojica završili u bolnici.

Policajci su ispalili 22 hica na Čamovića, koji je pogođen sa osam metaka.

Policijski komesar Dermot Shea rekao je da nije jasno da li je Čamović, koji je uspio oduzeti pištolj od policajca, zaista pucao na policiju.

“U preliminarnoj smo fazi otkrivanja dokaza, stvaranja veza i istraživanja veza ukoliko postoje”, rekao je Shea.

Rođak osumnjičenog, koji je odbio dati svoje ime, rekao je da terorističke veze ne dolaze u obzir.

“Apsolutno ne. Izuzetno poštujem policiju, ali lako je optužiti muslimana za terorizam. To je prvi prijestup koji pada na pamet kad neko spomene muslimana. Možda je bio napadnut jučer. Mogao je biti isprovociran. Mogao je spomenuti, kao što bi svi spomenuli Boga. Mogao je reći Allah, ali niko ne zna. Nadam se samo da će policijska uprava istražiti”, kazao je rođak.

Rođak je takođe rekao da dovodi u pitanje verziju događaja policajaca. Rekao je da nije “logično da 20-godišnje dijete napada naoružane policajce”. Dodao je da Čamović živi sa ocem, majkom i sestrom, a navodno je odrastao u SAD-u i govori jedino engleski jezik.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!