Novi singl kanadsko-srpskog benda Srčani udar: Poslušajte kako zvuči „Divlja Merry“

Autor muzike i teksta je Dejan Đurković Englez, gitarista i osnivač Srčanog udara, dok su u kreiranju aranžmana učestvovali i ostali članovi grupe – Slobodan Vitas, Ademir Brčanović, Dragan Rušić i Szluka Istvan

„Divlja Merry“ je druga zvanična pjesma grupe kojoj je Zlatan Ćehić Ćeha dao svoj specifičan vokalni štih, koji se savršeno dopunjava uz fenomenalan glas Slobodana Vitasa, a poznati roker je dosta pomogla oko pojedinih bas i bubanj dionica, kao i u savjetima pri miksu i produkciji numere

Kanadsko-srpski bend Srčani udar objavio je novi singl „Divlja Merry“, nastao u saradnji sa Zlatanom Ćehićem Ćehom, bivšim članom Divljih jagoda“ i basistom i vokalom rok grupe Vulkan.

Autor muzike i teksta je Dejan Đurković Englez, gitarista i osnivač Srčanog udara, dok su u kreiranju aranžmana učestvovali i ostali članovi grupe – Slobodan Vitas, Ademir Brčanović, Dragan Rušić i Szluka Istvan. Pjesma je posvećena svim devojkama i ženama specifičnog karaktera, što, implicira njen naziv.

“Nismo htjeli da koristimo domaća imena, jer je cilj bio napisati pjesmu ne za jednu, nego za sve „divljakuše“, u pozitivnom kontekstu tog nadimka. Vjerujem da svako ima neku svoju „Divlju Merry“ i vrlo lako će se pronaći u tekstu pjesme: „…bila je najluđa od svih, grize kad ljubi… divlja Merry“, objašnjava Dejan Đurković Englez.

„Divlja Merry“ je druga zvanična pjesma grupe kojoj je Zlatan Ćehić Ćeha dao svoj specifičan vokalni štih, koji se savršeno dopunjava uz fenomenalan glas Slobodana Vitasa, a poznati roker je dosta pomogla oko pojedinih bas i bubanj dionica, kao i u savjetima pri miksu i produkciji numere.

Zanimljiv je način na koji je nastao i video koji prati „Divlju Merry“.

“Svi članovi benda, kao i Ćeha, dobili su “uputstvo” da sami sebe snime na zelenom platnu, isključivo po sopstvenom osećaju i intuiciji. Kada sam dobio video zapise od njih i počeo sa montažom, da svakog pojedinačno smještam u kadar koji bi djelovao kao da smo svi zajedno to snimili u jednoj prostoriji, ispostavilo se da je svako napravio idealne snimke po pitanju izbora ugla, svjetla, garderobe, blizine, ponašanja i nastupa, a da nije imao pojma šta ostali učesnici snimaju. Kao nekom telepatijom smo svi na isti način doživjeli pjesmu, što je u ovakvim okolnostima video snimanja skoro pa nemoguće, da 6 osoba na identičan način “predvidi” kako bi ti njihovi kadrovi „legli“ u montaži”, kazao je Đurković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!