„More ih je bacalo na sve strane, nije bilo šanse da dođu do obale“: Novljani spasli živote nepromišljenih turista (VIDEO)

Drami je prethodio nepromišljeni potez Mađara, koji su ušli u vodu kod Novog Vindolskog na dušeku na naduvavanje, iako je išlo upozorenje meteorologa na loše vremenske uslove

Četvorica Novljana spasila su život turistima iz Mađarske koje je jak vjetar zarobio na ostrvcetu u Jadranu.

Drami je prethodio nepromišljeni potez Mađara, koji su ušli u vodu kod Novog Vindolskog na dušeku na naduvavanje, iako je išlo upozorenje meteorologa na loše vremenske uslove.

Kada su Mađari poželjeli da se vrate nazad na kopno, povratka nije bilo, te su četvorica heroja morala da krenu u akciju spasavanja.

Luka Obradović i Endi Vukelić iz čartera Smart Sail i Novljanin Dario Obradović i Željko Zoričić iz Lučke kapetanije Novi Vinodolski pohitali su u pomoć i izvukli uplašene Mađare, prenosi Jutarnji.hr.

Možda bi Mađari i mogli da ostanu na ostrvcetu i sačekaju da se jak vjetar smiri, ali je gospođa koja je ostala zarobljena, morala da uzme ljekove.

„Zvali su nas sa plaže da pomognemo. Mađari su krenuli natrag prema kopnu, ali nije bilo šanse. More ih je bacalo na sve strane“, ispričao je Luka.

Posada koja je krenula u spasavanje mađarskih “nautičara” već je učestvovala u nizu akcija spasavanja na moru.

Idi na VRH
error: Content is protected !!