Dr Striković o komentaru Ane Brnabić: Nismo vas slušali ni kada ste nam govorili da je to “najsmešniji virus na svetu” i savjetovali šoping u Milanu, pa nećemo ni sada

Možda nije suvišno ni da vas podsjetimo da je epidemija i te kako aktivna u mnogim državama, a što je značajnije i kod vas. Valjda nema potrebe da vas podsjećamo šta bi se moglo desiti kada bi virus opet ušao u Crnu Goru, iz Srbije ili bilo koje druge države. Zato smo uspostavili svoje kriterijume, koji su jednaki za sve države svijeta, osim ako ne mislite da ste vi mimo svijeta? A vaša konstatacija u histrionično histeričnom zanosu, da smo krili podatke o broju umrlih je stupidna i ne zaslužuje komentar, napisao je Striković

Dr Adnan Striković (Foto: Opština Bijelo Polje)

Kada bismo željeli biti cinični, pitali bismo vas gospođo Brnabić, kada ste opet pustili građane Srbije da uđu u Srbiju. Zar vam ta činjenica nije dovoljna da obesmisli vaše posljednje medijsko obraćanje? Vašu odluku da svojim građanima zabranite ulazak u svoju državu tada nismo komentarisali. Smatrali smo da, kao nezavisna država, imate pravo da donosite odluke za koje mislite da su najbolje u odnosu na epidemiološku situaciju u svijetu i kod vas. I da budemo do kraja iskreni, smatramo da je takva odluka u kontekstu ukupne epidemiološke slike u Srbiji, iako sa državničkog aspekta teško razumljiva, ipak imala smisla. Zašto se i sa kojim pravom sada ljutite na Crnu Goru i komentarišete odluke našeg NKT za zarazne bolesti?

Ovim riječima se na svom Facebook profilu srpskoj premijerki Ani Barnabić obratio bjelopoljski ljekar, dr Adnan Striković, predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije Bijelo Polje i predsjednik Kluba odbornika SDP-a.

Premijerka Srbije je juče kazala da Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila zvanična Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za mafijaše i kriminalne klanove iz Crne Gore.

Ona je to izjavila povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna.

Srbija, kako je kazala, neće uvoditi “recipročne mjere”, ali je istakla da građani Srbije ne bi trebalo da idu tamo gdje su, kako tvrdi, nepoželjni.

“Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani što duže i u većem broju ostaju u našoj Srbiji i da ako negdje moraju da odu ne idu tamo gdje su građani Srbije nepoželjni”, poručila je Brnabić.

“Ni kada ste nam govorili da je to “najsmešniji virus na svetu”, ni kada ste nam savjetovali šoping u Milanu, nismo vas slušali. Da znate, nećemo ni ovog puta. U odnosu na takve početne stavove i šaljive konferencije za štampu, kao država ste postigli značajne rezultate u borbi protiv novog korona virusa. Mi vam na tome od srca čestitamo. Ali, nećete nam zamjeriti da vam saopštimo da je Crna Gora prva evropska “Corona free” država i da, kada su epidemiološke mjere u pitanju, ne kanimo nikoga slušati. Možda nije suvišno ni da vas podsjetimo da je epidemija i te kako aktivna u mnogim državama, a što je značajnije i kod vas. Valjda nema potrebe da vas podsjećamo šta bi se moglo desiti kada bi virus opet ušao u Crnu Goru, iz Srbije ili bilo koje druge države. Zato smo uspostavili svoje kriterijume, koji su jednaki za sve države svijeta, osim ako ne mislite da ste vi mimo svijeta? A vaša konstatacija u histrionično histeričnom zanosu, da smo krili podatke o broju umrlih je stupidna i ne zaslužuje komentar”, napisao je Striković.

On je rekao da “znamo da je predizborna kampanja u Srbiji počela, ali da li je moguće da zarad političkog rejtinga pokušavate da udaljite Srbiju od Crne Gore, Srbe od Crnogoraca?

“Gospođo Brnabić, nadamo se da će Srbija ubrzo ispuniti uslove koji bi omogućili svima koji žele da posjete našu zemlju, naše more i planine. Namjerno kažemo oni koji žele, jer mi ljubav ne uslovljavamo. Znamo da će se to i desiti, jer građani Srbije znaju na kakav su topao doček uvijek nailazili. A za vrijeme Covid krize su još nešto naučili, a to je da ne slušaju preporuke vas i vama sličnih stručnjaka. Iskreno se nadamo da ćete takođe i Vi, Dačić i Vulin promijeniti mišljenje i posjetiti nas, jer niđe nebo nije plavo, kao iznad Crne Gore!”, napisao je Striković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!