Komitski pokret Nikšić: Bošnjaci pokazali da neće biti dekor u novoj vlasti

Sulude “odbrane” Sinjajevine od naše djece koja služe vojni rok u Vojsci ove države, nagovještaji partijskih kadrova koji svojim svetosavljem i nacionalizmom urušavaju demokratski karakter države, neprekidno prijećenje na svim nivoima da odlazeći kadrovi paze sta rade, djeluju kao oni šatorski performansi ispred Skupštine Crne Gore, kada su, osokoljeni rakijom i prasetinom, prijetili da će zapaliti Crnu Goru, iako su se povukli već pred komunalnom policijom. A takvo ponašanje nije ponašanje vlasti, no ulice”, ističu iz Komitskog pokreta

Foto: Facebook/KOMITI Zelenaski pokret

Opštinski odbor Komitskog pokreta Nikšić pozdravlja odluku Glavnog odbora Bošnjačke stranke koji je „svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, te da zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće vlade”.

Kako su naglasili, “ime su Bošnjaci pokazali da neće biti dekor u novoj vlasti, koja, očito, ne zna šta sa tom vlasti da uradi”.

“Sulude “odbrane” Sinjajevine od naše djece koja služe vojni rok u Vojsci ove države, nagovještaji partijskih kadrova koji svojim svetosavljem i nacionalizmom urušavaju demokratski karakter države, neprekidno prijećenje na svim nivoima da odlazeći kadrovi paze sta rade, djeluju kao oni šatorski performansi ispred Skupštine Crne Gore, kada su, osokoljeni rakijom i prasetinom, prijetili da će zapaliti Crnu Goru, iako su se povukli već pred komunalnom policijom. A takvo ponašanje nije ponašanje vlasti, no ulice”, ističu iz Komitskog pokreta, prenosi Portal Analitika.

Navode da ne podržavaju stav Bošnjačke partije u dnevno političke svrhe, “već zbog činjenice da su, ovim postupkom, samo dokazali, po ko zna koji put, da rezervne države od Crne Gore nemaju i hvala im na tome”. 

“Sa budućim premijerom, koji inače ljubi pa ne patiše, posebno srpske zastave, a hoće da zasjedne na tron Crne Gore, ni Crnogorci ni Bošnjaci nemaju šta korisno da pričaju. Bošnjaci su, sa ostalim manjinama, davno rekli „DA“ Crnoj Gori i drago nam je što ostaju zajedno sa Crnogorcima u borbi za građansku i evropsku državu”, zaključili su iz Komitskog pokreta. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!