Barani se bilbordom zahvalili Hačku Brčvaku: “Hajriz je za života dobrotom postao simbol Crne Gore”

Na bilbordu, pored Brčvakove, nalazi se i fotografija njegovog prelijepog ugostiteljskog objekta – Stara Čaršija Resort & SPA

„Ima dobrih i nasmijanih ljudi što im je do koljena i plavio more, Hajriz Brčvak je za života dobrotom postao simbol Crne Gore“.

Ovim divnim stihovima, pjesnika Rajka Joličića, Barani su se na bilbordu zahvalili najvećem dobrotvoru iz Crne Gore, Hačku Brčvaku.

Na bilbordu, pored Brčvakove, nalazi se i fotografija njegovog prelijepog ugostiteljskog objekta u Baru – Stara Čaršija Resort & SPA.

Brčvak i njegova Fondacija Hemiias, od početka pandemije koronavirusa Crnoj Gori, donirali su više od 500.000 eura, od čega 100.000 Nacionalnom koordinacionom tijelu, a ostalo za pomoć u medicinskoj opremi, paketima hrane i ostalom.

“Ne mogu da dozvolim sebi da vozim automobil od 150.000 eura, a da se oko mene dešava sve ovo, da narod pati. Moramo da budemo svjesni da nismo stvoreni da živimo sami. Gospodar nas je stvorio da živimo u zajednici i da budemo svjesni da, ako je nam je kao pojednicu dao nešto, da to nešto moramo da dijelimo. Da smo u iskušenju, da to nije samo za nas, kazao je prije dva mjeseca Brčvak.

On je tada putem našeg medija pozvao iseljenike da pomognu Crnoj Gori koliko ko može.

“Biće i auta, i telefona, i stanova, i svega, ali budite svjesni – ako našom donacijom uspijemo da spasimo jedan život, to je isto kao da smo spasili cijelo čovječanstvo. Jedan veliki učenjak je rekao: Kada se nekom otvore vrata dobra neka požuri ka njima, doista se ne zna kada će se zatvoriti. Zato, udjelite što prije, jer sigurno je vaše samo ono što ste dali”, kazao je Brčvak.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!