Episkop Joanikije i osam sveštenika pušteni na slobodu

Kada su građani koji su bili okupljeni ispred zgrade tužilaštva saznali za odluku počelo je skandiranje “Vladika, pobjeda” i “Nikšićani brane svetinje”

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije (Foto: Printscreen/Ostrog Tv studio)

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i osam sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) pušteni su na slobodu.

Njima je ranije bio određen pritvor od 72 sata. 

Kada su građani koji su bili okupljeni ispred zgrade tužilaštva saznali za odluku počelo je skandiranje “Vladika, pobjeda” i “Nikšićani brane svetinje”.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Nikšiću, Stevo Šekarić, rekao je večeras novinarima da Joanikiju i osmorici sveštenika neće biti produženo zadržavanje, a o detaljima će biti riječi sjutra na konferenciji za novinare koja je zakazana za 10 časova.

Očekuje se da vladika i sveštenici nakon puštanja iz pritvora dođu ispred zgrade tužilaštva i obrate se građanima koji od juče u devet časova ujutro čekaju odluku, pišu “Vijesti”.

Ispred tužilaštva u Nikšiću večeras se nalazi više hiljada građana koji su se tu okupili još jutros u devet časova u znak protesta zbog hapšenja Joanikija i sveštenika.

U Ulici Nikole Tesle, ali samo u dijelu gdje se nalazi zgrada suda i tužilaštva i gdje su građani, nema ulične rasvjete.

Građani pokušavaju da mobilnim telefonima koliko-toliko osvijetle dio ulice gdje se nalaze.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!