„Familija Brčvaka i ostala rodbina” i radnici firme “mih – GmbH” donirali još 10.000 zaštitnih maski Crnoj Gori (VIDEO)

Brčvaci su porijeklom iz Bistrice kod Bijelog Polja. Razasuti su širom svijeta, a najviše ih je u Njemačkoj. Udruženje, računajući i djecu, ima oko 500 članova. Firma “mih – GmbH” iz Njemačke, vlasništvo je poznatog humaniste i biznismena Hajriza Hačka Brčvaka, čiji radnici takođe učestvuju u mnogim humanitarnim akcijama 

Danas je u Podgoricu stigao dio medicinske opreme koju je građanima Crne Gore doniralo Udruženje „Familija Brčvaka i ostala rodbina” i radnici firme “mih – GmbH” iz Njemačke i njeni poslovni partneri.

Avionom iz Kine doprijemljeno je 10.000 zaštitnih maski, koje će biti podijeljene u Bijelo Polje i Bar.

Podsjetimo, Udruženje „Familija Brčvaka i ostala rodbina”, radnici firme “mih – GmbH” iz Njemačke i njeni poslovni partneri, nedavno su sakupili novac za kupovinu opreme za zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, tako da su već dva respiratora isporučena.

Brčvaci su porijeklom iz Bistrice kod Bijelog Polja. Razasuti su širom svijeta, a najviše ih je u Njemačkoj. Udruženje, računajući i djecu, ima oko 500 članova. Ove godine su odustali od manifestacije “Skup Brčvaka 2020”, a novac namijenjen u tu svrhu preusmjerili su za kupovinu medicinske opreme građanima Crne Gore.

Firma “mih – GmbH” iz Njemačke, vlasništvo je poznatog humaniste i biznismena Hajriza Hačka Brčvaka, čiji radnici takođe učestvuju u mnogim humanitarnim akcijama.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!