Pljevlja: Povrijeđena dva policajca, dijete od sedam godina hitno prevezeno u bolnicu

Policija je upotrijebila sredstvo prinude – suzavac i okupljeni građani se razilaze. Veliki broj okupljenih je bio maskiran i mlađe životne dobi. U toku su je privođenje više lica odgovornih za incidente ali i dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju svih lica, saopšteno je iz policije

Ilustracija (Foto: Fokuspress.com)

Večeras se u Pljevljima okupio veliki broj građana koji su na ulice izašli u znak revolta zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC. 

Građani su bili okupljeni u glavnoj gradskoj ulici u Pljevljima i skandirali “Ne damo svetinje”.

Policija je na okupljene građane, među kojima se nalazio i veliki broj djece, ispalila suzavac, a jedan dio građana odgovorio je kamenicama. Televizija Vijesti javlja da je dijete od sedam godina hitno prevezeno u bolnicu.

Nekoliko policajaca je povrijeđeno jer su pogođeni kamenicama. 

Manja grupa građana i dalje se nalazi u susjednoj ulici.

U Pljevljima je trenutno mirno, prenose “Vijesti”.

Iz Uprave policije je saopšteno da je večeras u Pljevljima došlo do incidenta u kojem su okupljeni građani napali policijske službenike i u njihovom pravcu bacali kamenice, staklene flaše i pirotehnička sredstva te tako ugrožavali živote službenika Uprave policije.  

Saopšteno je da su dva službenika Centra bezbjednosti Pljevlja povrijeđena.  

“U Ulici kralja Petra došlo je do okupljanja većeg broja građana suprotno naredbi Ministarstva zdravlja o zabrani javnih okupljanja. Nakon više upozorenja i naređenja službenika policije okupljena masa se oglušila o naređenja i u pravcu policijskih službenika počela da baca kamenje, staklene flaše i pirotehnička sredstva. Policija je upotrijebila sredstvo prinude – suzavac i okupljeni građani se razilaze. Veliki broj okupljenih je bio maskiran i mlađe životne dobi. U toku su je privođenje više lica odgovornih za incidente ali i dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju svih lica”, saopšteno je iz policije.

Veliki broj građana Berana demonstrira večeras u tom gradu zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC.

Građani su se okupili u centru, odakle su se Ulicom Miloša Mališića uputili prema zgradi policije, gdje su uzvikivali “Ne damo vladiku”.

Pred zgradom Centra bezbjednosti nalaze se pojačane policijske snage.

Poslije polusatnog protesta pred policijom, demonstranti u Beranama prošetali su čitavim gradom, vratili se ponovo pred policiju, a zatim se uputili prema manastiru Đurđevi stupovi. 

Policija nije reagovala.

Demonstracije su za sada mirne.

Večeras je nakon 20 sati u Budvi organizovana mirna protestna šetnja, zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika SPC.

Građani su se okupili ispred Starog grada i potom krenuli u protestnu šetnju ka zgradi Opštine.

Građani su uzvikivali “Ne damo svetinje”, “Ne damo vladiku”, “Milo, lopove” i “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit’ mora”.

Na skupu su bili prisutni i inspektori u civilu.

Za sjutra veče u 20 časova je zakazano ponovno okupljanje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!