Majkl Karpenter: Pozivanjem Srba da glasaju Trampa Dačić se miješa u unutrašnja pitanja SAD

Karpenter, koji je sadašnji direktor Pen Bajden centra, na Twitteru je napisao da “lično smatra da Dačić pravi veliku grešku i da podrška evropskom putu Srbije treba da bude pitanje oko kojeg su saglasne obje partije u Americi”

Majkl Karpenter (Foto: Printscreen)

Nekadašnji zvaničnik američkog Sekretarijata za odbranu zadužen za ruska, evroazijska i balkanska pitanja, Majkl Karpenter, ocenio je da je “ministar spoljnih poslova Srbije planira da se miješa u unutrašnju politiku SAD time što poziva Srbe u Americi da podrže Trampa na izborima 2020”.

Karpenter, koji je sadašnji direktor Pen Bajden centra, na Twitteru je napisao da “lično smatra da Dačić pravi veliku grešku i da podrška evropskom putu Srbije treba da bude pitanje oko kojeg su saglasne obje partije u Americi”, prenosi Glas Amerike.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u intervjuu za “Srpski telegraf” da će “organizovati Srbe koji žive u SAD da na narednim predsjedničkim izborima glasaju za Donalda Trampa”.

“Konkretno, kao ministar spoljnih poslova organizovaću da formalizujemo podršku Trampu na sledećim izborima. Srbi u Americi ionako glasaju za Trampa. Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji”, rekao je Dačić za “Srpski telegraf” i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!