Hiljadu KM za otkrivanje identiteta muškarca koji urinira po Vječnoj vatri (VIDEO)

Većina je oštro osudila ovaj varvarski čin nad simbolom glavnog grada BiH. Kako su rekli iz MUP-a KS, niko od očevidaca nije prijavio ovog “građanina”, a Zakonom o prekršajima protiv JRM u KS predviđena je sankcija od 200 do 600 KM za osobe koje na javnom mjestu vrše fiziološku potrebu ili izlažu intimne djelove tijela pogledu drugih

Foto: Printscreen

Video-snimak muškarca koji urinira po Vječnoj vatri u Sarajevu izazvao je burne reakcije u javnosti.

Većina je oštro osudila ovaj varvarski čin nad simbolom glavnog grada BiH. Kako su rekli iz MUP-a KS, niko od očevidaca nije prijavio ovog “građanina”, a Zakonom o prekršajima protiv JRM u KS predviđena je sankcija od 200 do 600 KM za osobe koje na javnom mjestu vrše fiziološku potrebu ili izlažu intimne djelove tijela pogledu drugih.

Jedan portal javno je ponudio nagradu od 1.000 KM onome ko otkrije počinioca ovog gnusnog čina, kako bi ga prijavili policiji i tužilaštvu, prenosi “Avaz”.

Vječna vatra je spomenik vojnim i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata u Sarajevu. Napravljen je 6. aprila 1946. godine, na prvu godišnjicu oslobođenja Sarajeva od njemačke okupacije.

Smješten je u centru grada, između ulica Maršala Tita i Ferhadije.

Za vrijeme opsade Sarajeva, plamen na spomeniku bio je ugašen, jer u gradu nije bilo potrebnog goriva.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!