Dr Momčilo Đurđević, ljekar iz Njujorka, za TV Vijesti: Ako dođe do novog talasa neki protokoli će se drugačije koristiti (VIDEO)

Građani Njujorka su se pridržavali mjera, a u tome je pomoglo i hladno vrijeme. Međutim, sada kada jenjava prvi talas i vrijeme se proljepšava, biće jako teško održati disciplinu, saopštava Đurđević

Kako je raditi sa oboljelima od Covid-19 za Boje jutra Televizije Vijesti je govorio dr Momčilo Đurđević, koji se javio iz prve kovid bolnice u Njujorku.

„U bolnici u kojoj radim trenutno dolazi do smanjenja broja novooboljenih koronavirusom, ali još imamo oko 20 intubiranih i teških pacijenata, kojima će trebati nešto više vremena da se izbore sa virusom“, prenosi Đurđević.

Kako je kazao, nova pandemija je bila naročito teška za medicinske radnike, a svi još uče o specifičnostima novog virusa. 

„Možemo se utješiti da smo naučili nešto tokom prvog talasa, pa ćemo biti spremni za pojavu drugog talasa ovog virusa“, dodaje on.

Doktor Đurđević ističe da je guverner Njujorka naredio da sve bolnice zadrže barem 30 odsto svog kapaciteta za liječenje pacijenata oboljenih od koronavirusa, ali i da se naprave zalihe svih potrebnih medicinskih sredstava, kako bi se novi talas dočekao spremnije nego prvi.

„Građani Njujorka su se pridržavali mjera, a u tome je pomoglo i hladno vrijeme. Međutim, sada kada jenjava prvi talas i vrijeme se proljepšava, biće jako teško održati disciplinu”, saopštava Đurđević, prenosi portal vijesti.me.

Kako kaže, otkrivanje da je tigar u jednom od zooloških vrtova u Njujorku obolio od koronavirusa pokazuje da se koronavirus može prenijeti i sa čovjeka na životinje, a ne samo obratno.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!