Vođa “kavačkog klana”, Slobodan Kašćelan, uhapšen u Češkoj

Iz UP su kazali da je S. K. često mijenjao mjesto boravka i koristio lažne identitete, pa je u traganju za njim održavan kontakt s policijama Češke, Njemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova, pa su te aktivnosti rezultirale njegovim lociranjem, nakon čega su ga specijalne snage češke policije lišile slobode

Češka specijalna policija uhapsila je navodnog vođu “kavačkog klana” Slobodana Kašćelana, koga je locirala u iznajmljenom stanu u Pragu, na osnovu informacija koje su im dostavile crnogorske kolege.

Iz policije su naglasili da je S. K.(55) iz Kotora lišen slobode na osnovu međunarodne crvene potjernice, koju je raspisao NCB Interpol Podgorica u februaru 2017,  zbog više teških krivičnih djela.

“S. K. se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo zelenaštvo”, rekli su iz policije.

Kašćelan se sumnjiči da je pokušao da ubije I. M. u Prčanju 2010, te da je iste godine u Kotoru, Tivtu i Budvi stvorio kriminalnu organizaciju radi “sticanja nezakonite dobiti i organizovao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu”.

“Osumnjičen je da je formirao kriminalnu organizaciju radi realizacije kriminalnog plana u pravcu vršenja krivičnih djela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca”, rekli su iz policije.

Kako su kazali, S.K. je često mijenjao mjesto boravka i koristio lažne identitete, pa je u traganju za njim održavan kontakt s policijama Češke, Njemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova, pa su te aktivnosti rezultirale njegovim lociranjem, nakon čega su ga specijalne snage češke policije lišile slobode.

Iz UP sukazali da je akcija hapšenja pokazatelj da crnogorska policija preduzima sve neophodne mjere i radnje u aktivnom ciljanom traganju na međunarodnom planu za najtraženijim bjeguncima, sa posebnim akcentom na vođe i pripadnike organizovanih kriminalnih grupa, i njihovom privođenju nadležnim organima u Crnoj Gori, prenosi rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!