Ubistva, veze u policiji i vrhu države: Rat kotorskih klanova koji je progutao Balkan

Kriminalci su francusku Legiju stranaca koristili da regrutuju ubice, uključujući i američke “plaćenike”, dok su im policajci dojavljivali kada će biti pretresi njihovih stanova

Foto: Printscreen/TV Vijesti

Prvog januara 2018, policajka van dužnosti Marija Nikolić šetala je na Kopaoniku sa dvojicom muškaraca – jedan je bio član crnogorske kriminalne organizacije poznate kao “kavački klan”, a drugi huligan blizak ovoj kriminalnoj grupi.

Istog dana, devet sati kasnije, pripadnik “kavačkog klana” ubijen je u Beogradu – zasut je kišom metaka dok je “golfom 7” ulazio u garažu zgrade u kojoj je živio na Vračaru.

U kolima pored njega sjedjela je Nikolić, ovog puta u uniformi, i nije povrijeđena u pucnjavi.

Ovaj kriminalac – Davorin Baltić, stradao je u ratu između svoje i suparničke grupe poznate kao “škaljarski klan”.

Oba događaja, na Kopaoniku i u Beogradu, zabilježile su sigurnosne kamere, pišu “Vijesti”.

Snimak i fotografija koje ekskluzivno objavljuju novinari KRIK-a i OCCRP-ja svjedoče o dvije bitne stvari u vezi sa ratom kriminalnih klanova koji godinama traje.

Snimak iz podzemne garaže u Beogradu pokazuje da se likvidacije često vrše sa profesionalnom preciznošću.

Ubistvo Baltića izvele su dvije osobe koje su u garažu utrčale za “golfom”. Kružile su oko kola i pucale – jedna je imala pištolj, a druga poluautomatsko oružje. Bile su toliko precizne da su ubile Baltića, a da policajku nije okrznuo nijedan metak.

Fotografija sastanka na Kopaoniku, sa druge strane, daje rijetku potvrdu o povezanosti policije, organizovanog kriminala i huligana.

Huligan Uroš Ljubojević, sa kojim su se policajka i kavčanin sreli, član je ekipe “Janjičari” – čije veze dosežu do visokopozicioniranih političara.

Nikolićevoj se sada sudi jer je nakon ubistva iz kola sklonila Baltićev pištolj. Na sudu je ispričala da je bila u šoku i da nije bila svjesna da je pištolj bacila u kontejner, tri ulice dalje. Kazala je da joj je Baltić kum i da je to veče trebalo da radi u kraju u kome on živi, pa je zato bila s njim u kolima.

Ni tužilac ni sudija nisu je pitali zbog čega je sa Baltićem istog dana iz Beograda išla do Kopaonika i nazad – planina je od glavnog grada udaljena oko četiri sata vožnje.

Na sudu se nije saznalo ni kakvog posla je imala sa huliganom iz “Janjičara”.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!