Dirljiva poruka malene Hane iz bolnice: Hvala vam što ste kupili terapije koje će da ubiju baju u stomaku (VIDEO)

Sve vas volim! Vidimo se, akobogda”, kazala je hrabra, nasmijana djevojčica i svima koji su pomogli njeno liječenje poslala poljubac.  Da dragi Alah nagradi gospodina Hajriza (Brčvaka), koji je odazvao na moj poziv i u kratkom vremenskom periodu sakupio ostatak novca koji je potreban za liječenje, kazao je Hanin otac

Akcija sakupljanja preostalog novca za liječenje djevojčice Hane Pašanbegović iz Zenice, koju je pokrenula Fondacija Hemiias e.V, osnivača Hajriza Hačka Brčvaka, uspješno je završena za samo dva dana.

Četvorogodišnja Hana svima je iz bolnice u Turskoj, gdje se liječi, poslala dirljivu poruku.

“Sve vas volim! Vidimo se, akobogda”, kazala je hrabra, nasmijana djevojčica i svima koji su pomogli njeno liječenje poslala poljubac.

Sa klinike se video-porukom javio i njen otac Elmir.

“Hana je danas počela drugi ciklus hemoterapija. Želimo ovom prilikom da vam se zahvalimo svima, da vas dragi Alah nagradi za donacije za liječenje naše Hane”, kazao je Elmir.

Zajedno su se zahvalili svima što su “kupili terapije koje će da ubiju baju u stomaku”.

“Doktori su izvadili baju, zašili stomak i zalijepili”, kazala je malena Hana.“Molimo dragog Alaha da se više nikad ta baja ne povrati”, kazao je njen tata, a ona je kratko rekla: “Da”.

Elmir je rekao da se Hana u Istanbulu liječila 2017, ali se, nažalost, nakon dvije godine bolest vratila.

“Ni tada, ni sada naša država ne snosi nikakve troškove. Sve uz pomoć dobrih ljudi… Uz pomoć vas, da vas dragi Alah nagradi. Da dragi Alah nagradi gospodina Hajriza (Brčvaka), koji je odazvao na moj poziv i u kratkom vremenskom periodu skupio ostatak novca koji je potreban za liječenje. Molimo dragog Alaha da spusti svoju milost na sve bolesne, da spusti svoju milost na našu Hanu, da se nikad više bolest ne ponovi”, kazao je Elmir.

Hana je rođena bez jednog bubrega, a njeno stanje dodatno se pogoršalo kada je imala dvije godine, i tada joj je dijagnostikovan zloćudni tumor između bešike i materice. (alveolarni rabdomiosarkom).

“Nakon hemoterapija tumor se smanjio i s vremenom skroz nestao. Dvije godine kasnije, na redovnoj kontroli na magnetnoj rezonanci se pokazalo da se tumor vratio. Ona je trenutno u Turskoj, gdje je imala operaciju koja je koštala 10.600 eura i koja je plaćena. Nažalost, predračun bolnice nije isplaćen”, kazala je nedavno porodica djevojčice, a odmah nakon toga je pokrenuta akcija u BiH.

Zatim je uslijedio poziv roditelja ka Hajrizu Hačku Brčvaku koji je odmah uputio apel prijateljima njegove fondacije Hemiias e.V, i novac je sakupljen za samo dva dana.

“Kakav bi ja bio čovjek i roditelj kad ne bih pomogao ovoj djevojčici i njenim roditeljima”, kazao je, između ostalog, Brčvak.

“Prijatelji Fondacije Hemiias u Njemačkoj su sakupili 12.110 eura, na nasoj Facebook stranici je donirano 2.082 eura, dok su naši prijatelji uplatili 300 eura direktno porodici. U Crnoj Gori je sakupljeno 1.500 eura. Familija nam je javila da je ostatak novca sakupljen u BiH”, navodi se u saopštenju Hemiiasa.

U nastavku objavljujemo spisak donatora

Aida Hindic Kovacic
Sanela Karastanovic
Armin Brkovic
Albina Bahović
Ermin Senada Alukic
Smail Kevac
Ermin Senada Alukic
Elvira Emina
Amira Prasko
Edin Cokovic
Aldina Adrovic
Almira Adrovic
Almir Kolenovic
Amir Sahbegovic
Fuad Krupalija
Suad Sujo Music
Nani Cirikovic
Sead Hodžić
Sanel Kibric
Saldina Mackovic Isic
Fahira Ahmetovic
Muradija Kojic
Dzemila Music-Muhic
Nedim i Sanela Hadžalić
Meliha Hodžić
Kolic Elvir
Muradija Krijestorac .
Edin U. Milena Basic
Amina Šenderović
Edin H Gutic
Fila Elvira Brcvak
Mirneta Mujic Ivackovic
Dino Mustajbasic
Dho Om
Salihovic Adnan
Aldin Adelina Honsic
Dzamija Dzemat Honsice
Damir Kolic
Aldin Adelina Honsic
Sead Crnovrsanin
Mersid Brcvak
Besiha Banda-Brcvak
Almir Redzematovic
Jasmin Crnovrsanin (uplaceno direktno familiji)
Dino Catic (uplaceno direktno familiji)
Dejan Manojlovic
Sabit i Melisa Cindrak
Humanitarni fond Hilal
Hel company
Izvor zivota
Isko Osmanagic
Edis i Ernad Skrijelj
Hasan Cuturic

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!