Policija prekinula korona žurku u Sarajevu: Ljekar slavio rođendan, došli mu ministar, dekan, biznismen, estradne zvijezde… (VIDEO)

Hirurgu Jusufu Šabanoviću, kako saznaje Klix.ba, sada prijeti suspenzija zbog korona-žurke koja je u Sarajevu organizovana povodom njegovog rođendana

Foto: Printscreen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekinuli su sinoć veliku korona-žurka u restoranu Golf Klub u Sarajevu.

U prekidanju zabave učestvovala je i Specijalna jedinica MUP- a KS, a prisutnima su, kao i vlasniku objekta, izdati prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

Ismir Jusko, ministar MUP-a KS, rekao je sinoć za “Avaz” da su svim učesnicima zabave na licu mjesta izdati prekršajni nalozi od 500 maraka, dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM.

Kako javljaju federalni mediji, zabava je organizovana povodom proslave rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na KCUS.

Policija je u restoran stigla odmah po prijavi da se u ovom ugostiteljskom objektu održava zabava koja je u suprotnosti sa mjerama i preporukama koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa.

Na zabavi su, kako navodi Klix.ba, bili estradni umjetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, biznismen Zijad Blekić i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, kao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

Foto: Printscreen

Pjevačica Slađana Mandić je na svom Instagram profilu objavila nekoliko storija na kojima se vidi kako se prisutni zabavljaju uz muziku, hranu i piće.

Fejzić, koji je i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom u KS, je, nakon što su mediji objavili informacije o zabavi, objavio i status na Facebooku, prenosi “Avaz”.

“Dragi prijatelji, izvinjavam se svima zbog večerašnjeg ispada. Bio sam s prijateljima nakon dužeg vremena, našem dobrom prijatelju na rođendanu i svi ćemo snositi sankcije. Žao mi je zbog neprijatnosti koju ste osjetili”, napisao je Fejzić.

Košarac je za Klix.ba kazao da je organizator rođendanske proslave doktor Jusuf Šabanović, inače veliki prijatelj njegove porodice.

“Kada mi je majka bila bolesna, on je bio tu da pomogne. Kasnije kada je bio bolestan moj stric, opet je bio tu. On je bio uz moju porodicu i ja takvog čovjeka ne mogu odbiti. Doktor Šabanović je pomogao cijeloj Sarajevsko-romanijskoj regiji, kome god da je trebalo”, izjavio je Košarac.

Dodao je da nije znao da će u objektu biti puno ljudi, niti ko će sve prisustvovati.

“Došao sam da čestitam rođendan prijatelju, sjeo i popio piće. Nisam se dugo ni zadržao. Razumijem sve, postoje sankcije i neka je policija odradila svoj posao”, poručio je Košarac.

Hirurgu Jusufu Šabanoviću, kako saznaje Klix.ba, sada prijeti suspenzija zbog korona-žurke koja je u Sarajevu organizovana povodom njegovog rođendana, prenose Nezavisne.com.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!