Ćamil Duraković osumnjičen za zloupotrebu položaja dok je bio načelnik Srebrenice

Osumnjičeni Duraković se tereti da je u toku 2015. i 2016. godine, u svojstvu načelnika Opštine Srebrenica, kao investitora, izvršio plaćanje po većem broju faktura koje su mu ispostavili izvođači radova na zimskom čišćenju lokalnih i nekategorisanih puteva na području Srebrenice. Iz PU Zvornik navode da je sa istim izvođačem već bio zaključen ugovor o obavljanju poslova čišćenja, čime je Duraković, u ime Opštine Srebrenica, platio iznos od oko 70.441,50 КM, a koji nije bio ugovoren

Ćamil Duraković (Foto: Printscreen/FACE TV)

Bivši načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković osumnjičen je za krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja koje je navodno počinio u toku 2015. i 2016. godine dok je bio na toj funkciji.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Durakovića, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Osumnjičeni Duraković se tereti da je u toku 2015. i 2016. godine, u svojstvu načelnika Opštine Srebrenica, kao investitora, izvršio plaćanje po većem broju faktura koje su mu ispostavili izvođači radova na zimskom čišćenju lokalnih i nekategorisanih puteva na području Srebrenice.

Iz PU Zvornik navode da je sa istim izvođačem već bio zaključen ugovor o obavljanju poslova čišćenja, čime je Duraković, u ime Opštine Srebrenica, platio iznos od oko 70.441,50 КM, a koji nije bio ugovoren.

Duraković se tereti i da je, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, takođe u ime Opštine Srebrenica, sa istim izvođačem radova zaključio veći broj ugovora o sanaciji puteva, uređenju parking prostora i izgradnji prilaza i parcela u Potočarima, u iznosu od oko 25.000 КM, prenosi Klix.ba.

Iz PU Zvornik ističu da je to plaćanje izvršeno po fakturama koje je ispostavio izvođač radova bez prateće dokumentacije, a iz koje bi se moglo utvrditi da li su, koji radovi, u kojoj količini i u kom vremenskom periodu zaista izvođeni.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!