Spirit of America donirala 20.000 $ za nabavku sadnog materijala za domaćinstva u CG, evo ko može da konkuriše

Jedan od načina da se nadomjesti šteta nastala zbog pandemije izazvane COVID-19 virusom je kroz povećanje poljoprivredne proizvodnje, a povećana poljoprivredna proizvodnja će pozitivno uticati na kompletno društvo i obezbijediti stabilnije snadbijevanje hranom

Foto: Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije

Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije i NVO “Paradigma” su konkurisale kod organizacija Spirit of America i dobile 20.000 dolara za nabavku sadnog materijala za domaćinstva u ruralnom području. Partneri u projektu su se odrekli bilo kakvih naknada za rad na ovom pozivu i volonterski će učestvovati u svim aktivnostima koje poziv podrazumijeva, tako da će ukupna suma opredijeljena za ovaj poziv direktno biti potrošena na nabavku i raspodjelu sadnog materijala. Osim toga, partneri aktivno rade na prikupljanju dodatnih sredstava, pa se ovaj fond može i uvećavati, saopštila je Regionalna razvojna agencija Bjelacica, Komovi i Prokletije.

Agencija je raspisala poziv da se zainteresovana domaćinstva prijave i popune aplikacionu formu koja se nalazi na kraju teksta.

CILJ POZIVA

Omogućiti seoskim domaćinstvima aktivnim u turizmu koja će ove godine usljed pandemije izazvane COVID-19 virusom pretrpjeti štetu zbog nemogućnosti putovanja i nedolasaka turista. Jedan od načina da se nadomjesti takva šteta je kroz povećanje poljoprivredne proizvodnje, a povećana poljoprivredna proizvodnja će pozitivno uticati na kompletno društvo i obezbijediti stabilnije snadbijevanje hranom.

KO MOŽE DA KONKURIŠE

Domaćinstva koja imaju mogućnost da se prijave na ovaj poziv su domaćinstva malog obima proizvodnje koja se bave seoskim turizmom i to:

članovi nacionalnog udruženja Turizam na selu,

domaćinstva iz registra Ministarstva turizma koja su registrovana za seoskai turizam,

domaćinstva koja sarađuju sa turističkim agencijama koje nude seoski turizam,

domaćinstva koja dobar dio svojih proizvoda prodaju hotelima, restoranima i drugim seoskim domaćinstvima aktivnim u turizmu,

domaćinstva koja su planirala da počnu da se bave seoskim turizmom i sa tim na umu uložila sopstvena sredstva ili podigla kredite za unapređenje uslova za bavljenje turizmom na svojim gazdinstvima.

KO NE MOŽE DA KONKURIŠE

U ovom pozivu je onemogućeno dobijanje podrške domaćinstvima koja pripadaju sledećim kategorijama:

domaćinstva koja imaju veliki obim proizvodnje i kao takva imaju mogućnost da dobiju podršku kroz agro budžet,

domaćinstva koja su već dobila podršku u sadnom materijalu od nekog drugog donatora ili institucije,

domaćinstva koja nemaju nikakvu dodirnu tačku sa turizmom niti trpe bilo kakvu štetu zbog slabe turističke sezone,

domaćinstva koja se do sada nisu bavila poljoprivrednom proizvodnjom i nemaju iskustva u uzgoju kultura za koje konkurišu.

Kompletne informacije možete pročitati OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!