Muhović: Bosna je država mog matičnog naroda, Sarajevo duhovni centar, na Cetinje idem sa pasošem (VIDEO)

“Meni je Bosna država matičnog naroda, Sarajevo duhovni i kulturni centar. I krv svoju za Bosnu moju, za južni Sandžak i život svoj. Ja prema Podgorici vrlo malo šta osjećam, prema Cetinju ne osjećam ništa”, rekao je Muhović za Sandžak TV

Foto: Prinscreen

Smijenjeni predsjednik Skupštine Opštine Petnjica, funkcioner vladajuće Bošnjačke stranke Adnan Muhović, za Sandžak TV je rekao da je za njega “Bosna država matičnog naroda, Sarajevo duhovni i kulturni centar”, a da “prema Podgorici vrlo malo šta osjećam, prema Cetinju ne osjećam ništa”.

Muhović je sa funkcije predsjednika Skupštine opštine Petnjica smijenjen glasovima odbornika DPS-a, SD-a i SDP-a.

Muhović je, kako je navedeno u obrazloženju, svojim izjavama o, između ostalog, Njegošu da je najveći “krvnik Bošnjaka i islama”, doprinio dizanju tenzija i narušavanju multietničkog sklada u Crnoj Gori.

“Meni je Bosna država matičnog naroda, Sarajevo duhovni i kulturni centar. I krv svoju za Bosnu moju, za južni Sandžak i život svoj. Smatram da je predsjednik Stranke (BS-a) patriota u nekoj mjeri u kojoj on smatra i drugi smatraju da jeste. Kao ja nije. Ja sam malo specifičan. Prvo, ono što mene možda malo razlikuje u politici u odnosu na neke druge je što sam panbošnjački orijentisan. Ja prema Podgorici vrlo malo šta osjećam, prema Cetinju ne osjećam ništa. Dakle, kad idem na Cetinje nosim pasoš”, rekao je Muhović za Sandžak TV, prenose “Vijesti”.

Odluku o smjeni Muhovića inicirali su i podržali koalicioni partneri iz DPS-a, a Sandžak TV podsjeća da u odbranu Muhovića nisu stale kolege iz Bošnjačke stranke.

Upitan da li misli da su funkcioneri BS-a stali u njegovu zaštitu u jednom trenutku da bi i svoj ugled na neki način podigli među narodom pokazujući da brane visokog fukcionera stranke Muhović je odgovorio:

“Ja sam to govorio predsjedniku stranke, potpredsjednicima, kolegama, predsjednicima opštinskih odbora, ali oni nisu imali moći, kapaciteta da ovo završe, da ovo zaustave. Nema ovdje razvoja dok je DPS na vlasti i čak smatram i dok je DPS na državnom nivou na vlasti oni ne žele da ulažu u ovaj kraj, sačuvaju ljude ovdje”. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!