Iseljenici godinama traže uvođenje avio-linije Luksemburg – Podgorica, za sada nema nade

Juče je avion Montenegro airlinesa iz tog dijela Evrope prevezao putnike u Crnu Goru, treći put u posljednje tri sedmice

Godinama iseljenici iz Crne Gore u Luksemburgu traže od nadležnih uvođenje avio-linije Luksemburg – Podgorica. Godinama traže i priželjkuju da jednoga dana, na luksemburškom aerodromu, ugledaju “bijelu pticu” sa oznakom „Montenegro airlines“.

To se i dogodilo, ali, nažalost ili na sreću, u doba korone, kada se Crna Gora majčinski okrenula prema svojim državljanima zatočenim ovom pošasti širom Evrope.

Juče je avion Montenegro airlinesa iz tog dijela Evrope prevezao putnike u Crnu Goru, treći put u posljednje tri sedmice.

Oko 90 njih juče su sa aerodroma u Luksemburgu ispratili počasni konzul Crne Gore u Luksemburgu, dipl. arhitekta Remzija Camić, crnogorski biznismen koji živi i radi u Luksemburgu Edin Medo Latić, član Savjeta za saradnju sa iseljenicima i pokretač i koordinator pomoći za Crnu Goru, i Hamdija Rastoder, sekretar ZK “Bihor” i jedan od organizatora i koordinatora u akciji prevoza naših građana iz Luksemburga u Crnu Goru. Među tih devedeset putnika bili su i naši državljani sa kruzera “Selebriti apeks” koji je usidren u Sen Nazeru u Francuskoj.

Prilikom ispraćaja sa aerodroma u Luksemburgu Camić je rekao da je prevoz građana širom Evrope u Crnu Goru realizovan sa predstavnicima Ambasade Crne Gore iz Brisela, predstavnicima Konzulata Crne Gore u Frankfurtu i volonterima iz Luksemburga.

Bilo bi dobro, rekao je Camić, “da jednog dana ostvarimo san i imamo avio-liniju iz Luksemburga za Crnu Goru“.

„Pokazali smo da su i Vlada Crne Gore i diplomatska predstavništva i mi, predstavnici dijaspore Crne Gore, u teškim trenucima na istom zadatku i da djelujemo svi kao jedan. Tako treba da bude u budućnosti“, rekao je Camić.

Istim avionom juče je prevezena i pomoć koju je humanista, Bjelopoljac Hajriz Brčvak iz Njemačke, po ko zna koji put, uputio Crnoj Gori.

Tekst i fotografije: Faiz Softić

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!