Još 17 oboljelih u CG, 11 novih slučajeva u Podgorici, pet u Bijelom Polju i jedan u Nikšiću (VIDEO)

Očekivali smo da će biti simultanih importacija, ali nismo očekivali da će biti 23 takozvana indeksna slučaja, što predstavlja najnezahvalniju okolnost, jer moramo da djelujemo na 23 fronta, istražujemo grupisanje obolijevanja, kazao je Begić

Dr Senad Begić (Foto: Printscreen)

U Crnoj Gori je potvrđeno 17 novih slučajeva oboljelih od korona virusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić pojasnio je da je u Podgorici registrovano 11 novih slučajeva, Bijelom Polju pet i Nikšiću jedan.

Broj oboljelih od korona virusa u našoj državi porastao na 140.

Begić je rekao da je od juče u 18 do jutros u devet časova analizirano 110 uzoraka, da je 16 novooboljelih povezano sa prethodnim slučajevima, dok se za izvorom infekcije kod jednog slučaja još traga.

“Nismo očekivali da ćemo imati ovoliko kontakata. Nismo očekivali da se virus širi između opština, što se dešava i pored donesenih mjera”, kazao je Begić.

On je rekao da u narednom periodu možemo očekivati porast broja oboljelih.

Prof. dr Vesna Miranović (Foto: Printscreen)

“Očekivali smo da će biti simultanih importacija, ali nismo očekivali da će biti 23 takozvana indeksna slučaja, što predstavlja najnezahvalniju okolnost, jer moramo da djelujemo na 23 fronta, istražujemo grupisanje obolijevanja”, kazao je Begić.

Šefica Operativnog štaba, prof. dr Vesna Miranović, kazala je da se u karantinima nalazi 1.028 osoba i apelovala da se smanji broj kontakata.

“I dalje nas slušate, ali nas ne čujete u dovoljnoj mjeri. Nije cilj da zaustavimo život. Molimo vas smanjite kontakte”, istakla je Miranović.

“Juče smo primili novu grupu ljudi. Vodimo strogo računa o tome na koji način vršimo selekciju onih koji idu u samoizolaciju i onih koji odlaze u karantin”, kazala je Miranović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!