Komandant Mornarice Vojske Crne Gore u karantinu: Tomanović nije poštovao mjere samoizolacije

U situaciji smo kada je nužno da svi, bez izuzetka, poštujemo preporuke i pridržavamo se naredbi NKT. U tom smislu, pozdravljamo postupanje prema komandantu Mornarice VCG, Vesku Tomanoviću, protiv koga je podnijeta krivična prijava, zbog kršenja privremene mjere, kućne samoizolacije. Vojska Crne Gore je u službi građana. Tako će biti i ubuduće, kako bismo se zajedno izborili sa ovim ozbiljnim problemom”, piše u saopštenju MO

Vesko Tomanović (Foto: Printscreen/MOCG)

Barska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv komandanta Mornarice Vojske Crne Gore Veska Tomanovića (46) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Tomanović je, saopšteno je iz Uprave policije, sproveden u karantin.

“Policija će sprovoditi mjere nadležnih institucija bez izuzetaka”, saopšteno je iz Uprave policije.

Ministarstvo odbrane (MO) i Generalštab VCG podržavaju rad nadležnih organa koji postupaju u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

“U situaciji smo kada je nužno da svi, bez izuzetka, poštujemo preporuke i pridržavamo se naredbi NKT. U tom smislu, pozdravljamo postupanje prema komandantu Mornarice VCG, Vesku Tomanoviću, protiv koga je podnijeta krivična prijava, zbog kršenja privremene mjere, kućne samoizolacije. Vojska Crne Gore je u službi građana. Tako će biti i ubuduće, kako bismo se zajedno izborili sa ovim ozbiljnim problemom”, piše u saopštenju MO.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!