Beograd: Hitna pomoć ostavila baku (70) na ulici, gdje je provela noć

Mislim da baka i njena ćerka nemaju krov nad glavom i onda su došle kod bakinog brata koji živi ovdje u naselju. On nije htio da ih primi u kuću i Hitna pomoć ih je tako ostavila na ulici, rekla je za “Danas” građanka koja živi u blizini i baku obilazi

Foto: “Danas” (Privatna arhiva)

Nakon što je otpuštena iz bolnice, a rođeni brat nije htio da je primi u kuću, Hitna pomoć je juče oko 16 časova baku od oko 70-ak godina ostavila na ulici, gdje je provela noć, svedoče za “Danas” komšije.

„Mislim da baka i njena ćerka nemaju krov nad glavom i onda su došle kod bakinog brata koji živi ovdje u naselju. On nije htio da ih primi u kuću i Hitna pomoć ih je tako ostavila na ulici“, rekla je za “Danas” građanka koja živi u blizini i baku obilazi.

Prema njenim riječima, pošto ih je Hitna pomoć dovezla na adresu koju su rekle, a uz bakinu otpusnu listu iz KBC Zemun, oni su samo otišli i ostavili ih uz obrazloženje da su oni svoje obavili. Žena je ostala da leži u Golubinačkoj ulici na Novom Beogradu.

„Zvali smo i policiju, bili su više puta, ali ja ne mogu da vam kažem šta su rekli, jer nisam bila tu u tom trenutku. Uglavnom čujem da su se pravdali da ni oni nisu nadležni. Komšija je dobio batine, tukli su ga jer je apelovao na njih da odvedu ženu. Apeluje se da se stariji sklone, a žena leži na ulici. Ako je policijski čas, uhapsite je, bar će joj u ćeliji biti toplije“, objasnila je dešavanja od juče.

Zabrinuti sugrađani su kontaktirali prihvatilišta, koja su odbila da prime ženu uz obrazloženje da su prebukirani i da u ovoj situaciji nema šanse da primaju ljude. Zvali su i Hitnu pomoć koja je ponovo izašla, a i policiju, međutim baka je noć provela na ulici.

Još jedan komšija kaže da je jutros oko 7 sati, kada je išao na posao, primijetio da je baka još bila na ulici, ali joj je neko donio dušek na kojem sada leži. “Danasu” je rečeno da je poslednji put na ulici sa ćerkom viđena oko 12 sati, a za sada nije poznato da li se neko pobrinuo za baku.

U policiji je “Danasu” potvrđeno da su upoznati sa slučajem, ali, nisu željeli da zvanično o tome govore.

U međuvremenu, posle pisanja portala “Danasa” i velikog interesovanja javnosti, nadležni organi su se konačno aktivirali iako su sve vrijeme bili upućeni u cio slučaj.

„Upravo je došla neka socijalna služba i Hitna pomoć i sklonili su baku sa ulice. Ona tu leži juče od četiri popodne“, obavijestila je “Danas” sugrađanka iz kraja koja je baku obilazila.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!