Nakon što je donirao 100.000 eura, Hačko Brčvak se obratio video porukom: Složno u borbi protiv vidljivog i nevidljivog neprijatelja

Zato mi u dijaspori sada treba da pokažemo ljubav, humanost i patriotizam i moramo da pomognemo našoj domovini Crnoj Gori i svim ljudima koji žive u njoj. Da se ujedinimo i da zajednički, bratski prebrodimo krizu i ovo iskušenje. Zato, dragi moji, ostanimo doma dok ovaj virus ne prođe. A posle toga da uzmemo jedni druge pod ruku i zajednički izgradimo ono što smo propustili. I da ne zaboravimo blagodeti i vrijednosti koje imamo i koje smo dobili kao poklon od stvoritelja, poručio je Brčvak

Hajriz Hačko Brčvak (Foto: Željko Đukić)

Poznati humanista Hajriz Hačko Brčvak čestitao je građanima Crne Gore koji su, kako je rekao, ponašanjem i poštovanjem preporuka nadležnih institucija spasili živote naših brojnih sugrađana.

„Čestitam Vladi Crne Gore i nadležnim službama na brzoj i efikasnoj reakciji. Od nje mogu da uče mnogo razvijenije države. Čestitam i opoziciji i svim ostalim subjektima na korektnom ponašanju i naporu da se zajednički izborimo sa virusom. Sada smo pokazali da je Crna Gora jedinstvena, da svako pazi svakoga, ne gledajući porijeklo, vjeru, naciju, politički stav i da smo spremni da se zajednički borimo protiv vidljivog i nevidljivog neprijatelja“, rekao je Brčvak u video poruci.

„Primijetno je da je planeta uzdrmana, kako zdravstveno, tako i ekonomski. I kao što svi znamo, ni naša lijapa Crna Gora nije zaštićena od ovog iskušenja. Smatram da ćemo jednog dana, akobogda, kad sve ovo bude juče, biti zahvalni stvoritelju ovog virusa. Mislili smo da bez skupih automobila, fudbala,restorana, novaca ne bi mogli da živimo. Kao da smo se s tim rodili, takmičili smo se u ljepoti, modi, oholosti, a srca su nam crnela od pohlepe i polako se ledila. Zaboravili smo na prijatelje, prirodu, vazduh, životinje, vodu, familiju, zdravlje i onog koji nam je sve to dao“, rekao je Brčvak.

Svi smo, kazao je on, primijetili da Crnoj Gori i zemljama u okruženju niko ne pomaže. I ako pomaže, to ide na kašičicu

 

„Zato mi u dijaspori sada treba da pokažemo ljubav, humanost i patriotizam i moramo da pomognemo našoj domovini Crnoj Gori i svim ljudima koji žive u njoj. Da se ujedinimo i da zajednički, bratski prebrodimo krizu i ovo iskušenje. Zato, dragi moji, ostanimo doma dok ovaj virus ne prođe. A posle toga da uzmemo jedni druge pod ruku i zajednički izgradimo ono što smo propustili. I da ne zaboravimo blagodeti i vrijednosti koje imamo i koje smo dobili kao poklon od stvoritelja“, poručio je Brčvak.

Kazao je da njegova firma i dalje radi nesmetano i da su svi zaposleni, među kojima ima dosta ljudi iz Crne Gore, zdravo i dobro.

„Ako dođe do stopiranja radova svaki naš radnik će imati nadoknadu u vrijednosti od 67 odsto neto zarade koju su imali. Ostani doma i budi čovjek, a to znači sačuvaj drugoga od sebe“, poručio je Brčvak.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!